Dronningen drager på juleferie på Marselisborg Slot

Den kongelige familie samles i julen på Marselisborg Slot, og dronning Margrethe og prins Henrik skal læse digte op på kunstmuseet AROS mellem jul og nytår.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dronning Margrethe og prins Henrik drager fra lørdag 21. december på juleferie på Marselisborg Slot, hvor parret skal fejre jul sammen med børn og børnebørn.

Ifølge kommunikationschef i kongehuset, Lene Balleby, skal regentparret fejre juleaften sammen med kronprinsparret og de fire børn samt prins Joachim og prinsesse Marie med parrets to fælles børn.

Regentparret brød sidste år en lang tradition for at fejre jul på Marselisborg Slot, da dronningen og prinsen tog imod en invitation fra prins Joachim og prinsesse Marie om at fejre juleaften i sønderjyske omgivelser på Schackenborg Slot i Møgeltønder.

Men efter et års pause er der igen kongelig jul på Marselisborg Slot, hvor vagtskiftet for enden af Kongevejen normalt er et udflugtsmål for århusianere i juledagene.

Når dronningen er i Aarhus i julen, er der også tradition for, at hun går i Aarhus Domkirke, og ifølge Lene Balleby er i år ingen undtagelse.

Desuden skal dronning Margrethe og prins Henrik deltage ved et medlemsarrangement hos kunstmuseet AROS 27. december klokken 14.45, hvor parret vil læse digte op fra prinsens digtsamling.

Det kreative regentpar udstiller i øjeblikket 150 værker på kunstmuseet i udstillingen »Pas de deux royal - et kunstnerisk møde«.

Juleferien slutter 30. december, når regentparret vender hjem til Amalienborg for at forberede dronningens tale nytårsaften samt nytårskur og taffel i Christian VIIs Palæ 1. januar 2014.