Dronningen besvarer skilsmissespørgsmål: Bevar mig vel

Dronningen og prins Henrik skal skam fejre guldbryllup, forsikrer dronningen under besøg på Færøerne.

- Min mands 80-års fødselsdag blev fejret nede på Caix, og det synes vi egentlig var rigtig godt, så vi gør nok noget tilsvarende, fortæller Dronningen om sit og prins Henriks guldbryllup næste år Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Dronning Margrethe har i fire dage rejst rundt på Færøerne med kongeskibet Dannebrog. Turen har både budt på et besøg på en fiskefabrik, færøsk dans og møde med færøske politikere.

Men på det pressemøde med danske og færøske journalister, der afsluttede turen, var det ikke kun dronningens syn på de nordatlantiske øer, der blev berørt.

Også spørgsmålet om, hvorvidt regentparret i stilhed og bag lukkede døre i virkeligheden er gået fra hinanden, blev ifølge tv2.dk berørt.

Det spørgsmål har svirret i frisørsaloner, over ligusterhække og i supermarkedskøer, siden dronningen i sin nytårstale annoncerede, at prins Henrik gik på pension. Siden da har prinsen kun ved få lejligheder stået ved dronningens side i offentligheden.

Og mistanken fik yderligere næring, da kongehuset i sidste uge meddelte, at der ikke bliver nogen officiel fejring, når dronningen og prins Henrik har guldbryllup næste år.

Men til spørgsmålet om der er tale om en de facto skilsmisse, svarede dronningen ifølge tv2.dk kortfattet:

- Bevar mig vel.

Til spørgsmålet om, hvorfor der ikke bliver nogen offentlig markering af regentparrets 50-års bryllupsdag, svarede dronning Margrethe ifølge tv2.dk:

- Vi synes, at vi gerne ville gøre knap så meget ud af det, som vi sommetider har gjort det med forskellige fejringer.

- Min mands 80-års fødselsdag blev fejret nede på Caix, og det synes vi egentlig var rigtig godt, så vi gør nok noget tilsvarende. Og så vil vi have vores børn og børnebørn omkring os selvfølgelig.

- Nu har vi altså taget den her beslutning, og den tror jeg, vi står ved.

/ritzau/