Dronning og søster på tur: Besøger vikingecenter

Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte har hinanden under armen torsdag, hvor de besøger Ribe Vikingecenter.

Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte fotograferet på vej til afsløringen af det antependium, dronningen har kreeret til Gråsten Slotskirke. Frank Cilius/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forholdet mellem de royale søstre har altid været tæt, og torsdag tager dronning Margrethe og prinsesse Benedikte også på arbejde sammen.

De to besøger nemlig Ribe Vikingecenter, fremgår det af kongehusets kalender.

Dronning Margrethe på 78 år og prinsesse Benedikte på 74 år besøger vikingecenteret i Ribe, der er et oplevelsescenter og frilandsmuseum, torsdag klokken 12.30.

På sin hjemmeside skriver Ribe Vikingecenter, at centeret holder åbent som normalt, og at de royale søstre ankommer klokken 12.30 til en privat frokost.

Efter frokosten vil dronningen lægge vejen forbi blandt andet Ripa Havn, Langhuset og Ansgar Kirke, skriver centeret.

»Der vil være gode muligheder for at få et glimt af dronningen, og man kan i øvrigt opleve de mange krigere, som i denne uge har invaderet Ribe Vikingecenter,« lyder det på hjemmesiden.

Da dronning Margrethe forleden afslørede det antependium, hun har lavet til Gråsten Slotskirke, var prinsesse Benedikte også til stede.

De to søstre overværede også repremieren på "Den standhaftige tinsoldat" i Tivoli i juni med deres yngste søster, eksdronning Anne-Marie.

/ritzau/