Dronning fik selskab af Canadas premierminister

Canadas premierminister, Justin Trudeau, besøgte onsdag dronning Elizabeth, der i øjeblikket opholder sig i Skotland.

Canadas premierminister, Justin Trudeau, mødte onsdag dronning Elizabeth på kongeslottet Holyrood Palace i Edinburgh. Reuters/Pool Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvert år rejser den britiske dronning Elizabeth en uge rundt i Skotland, og i år tog hun imod en helt særlig gæst på turen.

Onsdag bød dronningen nemlig den canadiske premierminister, Justin Trudeau, indenfor på kongeslottet Holyrood Palace, der ligger i den skotske hovedstad, Edinburgh.

Det britiske kongehus har delt et billede af mødet mellem den 91-årige dronning og premierministeren på dets officielle Instagram-profil.

På billedet ser man en smilende Justin Trudeau, der hilser på den britiske monark, som i øjeblikket er i fuld gang med sit besøg i Skotland.

»Som Canadas statslige overhoved har dronningen et langt og tæt forhold til Canada. Hun bliver briefet ved regelmæssig kommunikation af sine ministre og har audienser med dem ansigt til ansigt, når det er muligt,« skriver hoffet til billedet.

Ifølge ABC News har det canadiske premierministerkontor meddelt, at intentionen med mødet var, at "ære hendes betydning for Canadas historie og for at takke hende for hendes fortsatte dedikation til Canada".

Dronning Elizabeth er ikke kun regent for Storbritannien, mange andre lande i verden kalder hende også deres dronning.

Det gælder blandt andet Canada, der er et af de såkaldte Commonwealth-lande. Det samme gælder for lande som Australien, New Zealand, Bahamas og Jamaica.

Ifølge kongehusets officielle hjemmeside går omkring en tredjedel af dronningens oversøiske rejser derfor også til Commonwealth-lande.

I øjeblikket rejser dronningen rundt i Skotland, hvor hun er i fuld gang med Holyrood Week, der finder sted hvert år - typisk i slutningen af juni frem til starten af juli.

Her deltager dronningen i en række faste royale arrangementer, mens hun også besøger nationens forskellige regioner.

Se billedet her:

ritzau/FOKUS/