Drømmer du om hvid jul? Sådan ser chancerne ud

Chancerne for hvid jul er ikke gode. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om julesneen - ifølge Tuborg - falder 6. november, kan du godt forberede dig på en længere Tornerosesøvn, hvis du er én af dem, der allerede nu drømmer om en hvid jul.

Der er nemlig ikke noget i hverken sol, måne eller DMIs langtidsprognoser, der tyder på hverken sne eller bare noget, der ligner vintervejr, lige foreløbig.

Danmarks Meteorologiske Institut har netop udsendt sin langstidsprognose for de kommende måneder, og her er der intet tegn på hverken sne eller frost i november og december.

»Både november og december ser ud til at blive vådere og mildere end normalt,« skriver DMI i prognosen.

Så lad bare kælken stå i garagen en rum tid endnu, og drømmer du om ski, må du rejser mod enten nord eller syd efter pisterne.

Årsagen til den sene vinter-start er ifølge DMI, at også efteråret var langsom i optrækket.

»I slutningen af december er der tegn på, at et højtryk bygges op over nordligste Skandinavien, men det virker ikke på nuværende tidspunkt sandsynligt, at det giver reelt vintervejr i Danmark,« lyder det fra DMI.

Så indtil videre tyder alt på, at vi også denne jul må nøjes med at gøre, som Bing Crosby i Irving Berlins slager fra 1941/42 'White Christmas': Nemlig drømme om en hvid jul.