Driller kongehuset ugebladene?

Ugebladene ramte butikkerne torsdag, og fredag fortæller kongehuset, at Mary er gravid. De driller, lyder det fra Se og Hør. Nej, vi gør ej, siger kongehuset.

Foto: FABRIZIO BENSCH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag udkom ugebladene med rygterne om Marys graviditet, og dagen efter offentliggør kongehuset, at kronprinsparret venter tvillinger.

Det betyder ligesom ved parrets sidste graviditet, at ugebladene ikke kunne nå at få det glædelige budskab bekræftet, inden de udkom.

Læs også: Mary venter tvillinger

Se og Hørs ansvarshavende chefredaktør, Kim Henningsen, tror ikke, at tidspunktet for kongehusets offentliggørelse er helt tilfældig.

- Vi ved, at hoffet elsker at drille. Vi ringede for at få en kommentar, inden vi udkom, men de ønskede ikke at kommentere, siger han.

I Kongehuset afviser kommunikationschef Lene Balleby, at man har valgt at offentliggøre nyheden på en fredag for at drille ugebladene.

Læs også: Prins Joachim: Hele familien flikflakker

- Det er det rigtige tidspunkt for kronprinseparret at informere på og har absolut intet at gøre med ugebladenes deadlines, understreger kommunikationschef Lene Dalby.

Selvom graviditeten først er bekræftet fredag, skrev Se og Hør på forsiden af torsdagens udgave "Mary er gravid". Derfor er den dårlige timing ikke noget, som for alvor generer Se og Hørs chefredaktør.

- Der er vigtigere ting i verden, end hvor mange blade vi sælger. Og det er tvillingfødslen helt sikkert. Så vi glæder os først og fremmest over den glædelige nyhed, siger han.

/ritzau/