Drenge får venner af at spille computer

En ny undersøgelse viser, at drenge får social gevinst ved at spille computer.

Læs mere
Fold sammen

Mange forældre har ganske givet prøvet at udstede ordre om, at deres børn skal slukke computeren for i stedet tage ud at lege med kammeraterne.

Det er der sikkert stadig en god pointe i, men en ny undersøgelse viser, at særligt drenge får nye venner gennem computerspil og udvikler et socialt fællesskab, skriver Politiken.

Det er en ny spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt 1.560 danske børn og unge i alderen 10-18 år, der viser, at selv om computerspillene er tidskrævende, så udvikles der sociale færdigheder hos børnene.

»Vores undersøgelse udfordrer mine egne forestillinger om, at spillerne bliver isoleret af engagerende og typisk tidskrævende spil – drengene, som er dem, der spiller dem mest, oplever, at de får venskaber ud af spillene,« siger Anne Mette Thorhauge, lektor ved Københavns Universitet, der står bag undersøgelsen, til Politiken.

En af årsagerne, til at drengene udvikler sociale færdigheder ved computerspil, er, at de eksempelvis forpligter sig til fællesskaber med andre og mødes om fodboldspillet Fifa eller et skydespil som Counter Strike. Årsagen, til at pigerne ikke får det samme ud af at spille computer rent socialt, er, at piger oftere spiller alene.

En undersøgelse fra 2014 har ifølge Politiken vist, at over halvdelen af drenge i alderen 11-15 år bruger mindst fire timer om dagen i weekenderne på elektroniske spil.