Drenge dømt - delte nøgenfotos af teenagepiger på nettet

To 17-årige drenge har fredag modtaget deres dom for at sprede private snapchat-billeder af nøgne piger fra lokalområdet.

Arkivfoto. To 17-årige drenge har fredag modtaget deres dom for at sprede private snapchat-billeder af nøgne piger fra lokalområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To 17-årige drenge er blevet idømt henholdsvis 14 og 30 dages betinget fængsel og skal derudover betale en erstatning på 10.000 kroner for at dele intime billeder af otte teenagepiger fra Nykøbing Falster. Det skriver tv2.dk.

Pigerne havde sendt de private billeder til drengene på det sociale medie Snapchat, som automatisk sletter billederne efter en kort periode. Men drengene havde installeret en app, der gør, at billederne kan gemmes for altid, hvilket de to 17-årige gjorde.

De oprettede desuden en billedmappe med pigerne, som de kaldte »The Bitch Bible«, og delte denne med deres kammerater og andre interesserede.

Drengene blev dømt efter Straffelovens paragraf 264 d, der blandt andet handler om videregivelse af billeder og krænkelse af andre personers »private forhold«.

De to 17-årige drenge havde på forhånd erkendt over for politiet, at de stod bag det krænkende fotoalbum. Ifølge tv2.dk var der mødt op mod hundrede unge fra lokalområdet frem til retssagen.