Dreng på 15 år sigtes for at ville dræbe jævnaldrende

Dommer i Sønderborg har fængslet dreng efter et knivoverfald på en anden torsdag. Han nægter sig skyldig.

Retten i Sønderborg har fredag haft grundlovsforhør efter et knivoverfald på en 16-årig dreng. Den anholdte i sagen sigtes for forsøg på manddrab. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Sønderborg. Et overfald med kniv på en gade i Aabenraa torsdag eftermiddag var et forsøg på at slå ihjel.

Det mener Syd- og Sønderjyllands Politi, der har rejst sigtelse om forsøg på manddrab mod den anholdte i sagen, en dreng på 15 år.

Oplysningen om sigtelsen fremgår af et opslag på Twitter.

Imidlertid har en dommer i Sønderborg i et retsmøde fredag vurderet, at der indtil videre "kun" er en begrundet mistanke om, at drengen begik vold af særlig rå og farlig karakter.

Politiets vagtchef oplyser, at retten har varetægtsfængslet drengen på baggrund af den underordnede sigtelse, som politiet har rejst.

I øvrigt har dommeren besluttet, at fængslingen skal løbe frem til 30. april, oplyser politiets vagtchef efter grundlovsforhøret.

Den 15-årige nægter sig skyldig - men har ikke kæret dommerens kendelse til landsretten.

Offeret i sagen er en dreng på 16 år. Det var personer, der tilfældigt kom forbi, som fik øje på den blødende dreng foran Sølyst Kro på Flensborgvej. Politiet fik alarmen klokken 16.45, oplyste politiet torsdag til det regionale medie jv.dk.

- Vi har en patrulje tæt på. Den er fremme inden for et minut og giver livreddende førstehjælp med det samme, sagde vagtchef Erik Lindholdt til jv.dk.

Offeret var blevet stukket i brystet med en kniv. Han blev kørt til Aabenraa Sygehus, og torsdag aften meldte politiet, at hans tilstand ikke var kritisk.

Anholdelsen af den 15-årige, der er fra lokalområdet, skete kort tid efter. Betjente fandt også en kniv, som muligvis blev brugt ved overfaldet.

Oplysningerne i sagen er sparsomme. Det skyldes, at retsmødet er blevet holdt bag lukkede døre.

/ritzau/