Dreng fra 9. klasse overfaldet og tævet af maskeret tæskehold

En banal skærmydsel mellem jævnaldrende drenge udviklede sig tirsdag i denne uge til et regulært overfald. Omkring ti maskerede drenge overfald en elev fra Ny Hollænderskolen på Frederiksberg

Overfaldet skete her på Ny Hollænderskolen på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

En dreng fra 9. klasse på Ny Hollænderskolen på Frederiksberg blev tirsdag i denne uge overfaldet og tæsket af omkring ti maskerede unge mænd.

Drengen blev opsøgt af »tæskeholdet« uden for skolens område cirka klokken 14 efter drengens sidste time på skolen. Han blev herefter trukket ned i en skraldeskakt på Maglekildevej og tævet med bl.a. knytnæveslag. Personale fra skolen var angiveligt blevet opmærksomme på tæskeholdets tilstedeværelse omkring skolen, og det var en medarbejder fra skolen, der fandt den ilde tilredte dreng efter overfaldet.

Overfaldsmændene menes at være jævnaldrende, som ville hævne »en banal, forudgående skærmydsel«. Det bekræfter Københavns Politi over for Berlingske, ligesom Ny Hollænderskolen bekræfter, at volden har fundet sted.

Ifølge elever og forældre tilknyttet skolen er der tale om en privat, personlig strid, der opstod nytårsaften eller mellem jul og nytår.

Politiet har på baggrund af signalementer en formodning om, hvem gerningsmændene er, men efterforsker stadig sagen og har endnu ikke foretaget anholdelser. Derfor ønsker politiet ikke at give yderligere information på nuværende tidspunkt.

Ny Hollænderskolen, der ligger på det mondæne Frederiksberg mellem Gl. Kongevej og Frederiksberg Allé, har orienteret forældre til elever på skolen om den voldsomme episode. Sagen er overdraget til politiet for videre efterforskning og til SSP-myndighederne.

Ifølge skoleledelsen måtte drengen på skadestuen efterfølgende. Han blev dog ikke indlagt og har det efter omstændighederne rimeligt. Skolen har ikke yderligere kommentarer til sagen, oplyser ledelsen til Berlingske.

Ingen generel tendens til mere vold

Overfaldet har chokeret forældre og elever på Ny Hollænderskolen, men det står ikke alene. Onsdag sidste uge opsøgte tre unge mænd to elever på Bjørnehøjskolen i nordsjællandske Annisse Nord nær Helsinge.

Her overfaldt de to elever efter at have spurgt specifikt efter dem. Det ene offer fik hjernerystelse. Voldsmændene menes her at være 15-17 år, og også dette overfald er meldt til politiet.

Der er dog ikke grund til at anse de voldsomme folkeskole-overfald som en ny tendens. Inger Andersen, der er direktør for børne- og ungeområdet i Frederiksberg Kommune, beroliger de forældre og store børn, der er utrygge efter den voldsomme episode tirsdag:

»Jeg er formand for SSP-udvalget, og det er første gang, jeg er konfronteret med en sådan episode. Så jeg kan roligt sige, at det er en enestående hændelse. Det er klart, at hele SSP-organisationen er blevet orienteret om det her og vil være ekstra opmærksom på at forebygge, at en sådan episode vil opstå igen. Vi gør en seriøs indsats for at forebygge kriminalitet og på at mægle, hvis vi bliver opmærksom på en igangværende konflikt. Jeg synes bestemt ikke, at man skal skabe en stemning af eller føle, at det er et generelt billede, for det vurderer jeg på ingen måde, at det er,« siger Inger Andersen.

I nabokommunen København har man heller ikke indtryk af, at grovere vold eller episoder med »tæskehold« blandt de helt unge er andet end ulykkelige undtagelser.

»Vi er indimellem stødt på unge i grupperinger, som bliver lidt voldsomme over for hinanden i forbindelse med udtalelser på Facebook og andre sociale medier. Det kan godt give situationer, som vi efterfølgende må håndtere på skolerne. Det er ikke mit indtryk, at det er eskalerende problem. Skolerne er dygtige og professionelle nok til at håndtere det bagefter, så alle kommer videre i den rigtige retning,« siger sekretariatschef i SSP København, Tommy Laursen.