Dreng anholdt for voldtægt af 10-årig

Politiet har anholdt en 16-årig dreng for voldtægten af en 10-årig pige i Gullestrup ved Herning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt en 16-årig dreng for voldtægten af en 10-årig pige i Gullestrup ved Herning. Drengen, der fremstilles i grundlovsforhør lørdag, er ifølge politiet fra Herning-området og blev anholdt fredag klokken 14.30, skriver Ritzau.

Anholdelsen skete efter det, som vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard kalder et "massivt efterforskningsarbejde".

Begrundet mistanke

Det er tekniske spor, der peger på, at den 16-årige har været på gerningsstedet.

»Midt- og Vestjyllands Politi ønsker at understrege, at den anholdte - efter vores opfattelse - med føje er sigtet, og der foreligger en begrundet mistanke om, at han er gerningsmand til voldtægten,« skriver Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse.

Truede piger

Voldtægten af den 10-årige fandt sted lørdag aften. Pigen og hendes lidt yngre veninde befandt sig på en legeplads i Gullestrup, da en ung mand henvendte sig til dem og truede dem til at gå med ham ind i en nærliggende skov.

Det lykkedes den yngste af pigerne at stikke af, mens manden voldtog den ældste - men inden hjælpen nåede frem, var manden stukket af.

Politiet har oplyst, at man undersøger, om to uopklarede voldtægtssager fra i sommer kan sættes i forbindelse med voldtægten i Gullestrup.

Fælles for de tre overfald er nemlig signalementet af gerningsmanden, der slap væk: Det var en afrikansk dreng mellem 16 og 18 år