Dramatisk dag i Farum-sagen

Peter Brixtoftes højre hånd, Leif Frimand, blev fredag sigtet for at lyve for retten. Ifølge anklageren gav han falsk forklaring om ulovlige sponsorkontrakter.

Leif Frimand. Arkivfoto: Bent Midstrup Fold sammen
Læs mere

Dagens retsmøde i Farum-sagen blev uventet dramatisk, da anklageren på stedet sigtede ordførende direktør Leif Frimand for falsk forklaring for retten, skriver jp.dk.

Leif Frimand blev i kriminalretten idømt et år og tre måneders betinget fængsel for - sammen med den tidligere borgmester Peter Brixtofte - at have ladet Farum Kommune betale ni millioner kr.

for meget for et byggeri til entreprenørselskabet Skanska for at finansiere virksomhedens ti millioner kr. store sponsorat til den professionelle håndboldklub Ajax-Farum.

Leif Frimand accepterede straffen, ikke fordi han erkendte sin skyld, men på grund af sit dårlige helbred. Under sagen i kriminalretten havde han som tiltalt ikke pligt til at tale sandt.

Men da han fredag mødte op som vidne i landsretten, havde han pligt til at tale sandt.

Alligevel fastholdt han fredag sin forklaring, som førte til domfældelse i kriminalretten, og det var det, der fik vicestatsadvokat Flemming Denker til at sigte ham for tre forhold.

Leif Frimand sigtes for at påstå, at han ikke kendte til, at der var overfaktureret ni millioner kr. på renoveringen af Stavnsholthallen.

Han blev desuden sigtet for at påstå, at han ikke ved, hvad et notat, han selv har lavet, drejer sig om. Byretten har lagt til grund, at det håndskrevne notat er selve opskriften på overfaktureringen på ni millioner kr.

Endelig blev Leif Frimand sigtet for at påstå, at der ikke blev drøftet økonomiske forhold under et møde med en direktør fra Skanska. Direktøren tilstod i krimalretten, at han indgik en ulovlig sponsorkontrakt.

/ritzau/