Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Dragør Kommune fortæller stadig borgerne, at der er tilslutningspligt til gas.
Et flertal på Christiansborg vedtog ellers et lovforslag i april, der med virkning fra 1. juli fuldstændig afskaffede tilslutningspligten til gas. Regler, der gælder i hele landet.
Som Berlingske beskrev i en artikel fra foråret, fremgår tilslutningspligten i mange kommuner af gamle lokalplaner. Men de nye regler fra Folketinget tilsidesætter lokalplanerne på dette punkt, så kravet om tilslutningspligt i de gamle planer ikke er gældende.
Rådet for Grøn Omstilling udtalte i forbindelse med artiklen i marts, at pligten var »helt hul i hovedet«, og en professor i energiplanlægning kaldte det for »helt galt«.
Dragør er den kommune, hvor flest har gasfyr, men en del har besluttet at skifte til varmepumpe, efter gasprisen er steget voldsomt i løbet af det seneste års tid som følge af blandt andet krigen i Ukraine.
Andreas Søderman, der bor i Dragør, er en dem, der har skiftet sit gasfyr ud med en varmepumpe. Han skrev derfor til kommunen for at få rettet oplysninger om opvarmningskilden i BBR-registret.
Fejl i mail
I mailen, som Berlingske har set, svarede Dragør Kommune:
»Rettelsen kan ikke godkendes, før der foreligger en dispensation fra tilslutningspligt til naturgas. Der skal sendes en dispensationsansøgning til kommunen.«
Kommunen holdt altså fast i gastilslutningspligten, selvom svaret faldt 18. juli, knap tre uger efter, at pligten var afskaffet ved lov.
Berlingske har spurgt Dragør Kommune, hvad forklaringen er.
Der er tale om en fejl i en standardmail, som kommunen er blevet opmærksom på i forbindelse med Berlingskes henvendelse, lyder det.
»Svaret er et autogeneret svar i vores system, som ved lovens ikrafttræden ikke er rettet,« skriver Dragørs borgmester, Kenneth Gøtterup (K), i en mail til Berlingske.
Selve afsendelsen er dog næppe foregået automatisk, for Andreas Søderman sendte nemlig sin forespørgsel lang tid før, at han fik svar. Men kommunen havde altså ikke fået rettet selve standardteksten, så den stemte overens med de nye regler.
»Det bliver den nu, hvor vi er bekendt med fejlen,« skriver borgmester Kenneth Gøtterup.