To dræbt ved togulykke i Skåne

(Opdat.: 13:12) Mindst to mennesker blevet fredag morgen dræbt og 40 kvæstet, da det svenske regionaltog Kustpilen kolliderede med en lastbil i en overkørsel uden for Kristianstad i Sydsverige.

Redningsfolk til undsætning ved ulykkesstedet. Foto: AFP Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

30 mennesker slap uskadt fra ulykken, oplyser redningstjenestens informationschef Sven Nilsson.

Den væltede togvogn er gennemsøgt, men der er stadig risiko for, at et eller flere mennesker kan ligge under vognen. Derfor er det ikke muligt med sikkerhed at udtale sig om antallet af omkomne.

Det vil tage nogen tid, inden vognen kan løftes, da det først vil kunne lade sig gøre, når det rigtige udstyr bliver transporteret til ulykkesstedet, oplyser Sven Nilsson.

Toget var på vej fra Karlskrona til Malmø, da ulykken indtraf kl. 09.10. Tre vogne afsporede ved Nosaby kirke lige øst for Kristianstad, og der sad fredag formiddag fortsat mange fastklemt i togvraget.

En af vognene lå på siden og to er væltet "trekvart" om, rapporterer Sveriges Radios udsendte på stedet.

Ifølge øjenvidner var bommene i jernbaneoverkørslen på hovedvej 118 på vej ned, da lastbilen forsøgte at nå over sporet, oplyser Sveriges Radio i Kristianstad.

I samme øjeblik brasede toget ind i lastbilens anhænger, der blev fuldstændig knust. Lastbilen var ifølge nyhedsbureauet TT fyldt med træbriketter.

Toget Kustpilen, der befærder kyststrækningen mellem Malmø og Karlskrona, er af samme type som det danske IC-tog. Efetr ulykken var mange af togets vinduer knust, og tøj og tasker slå hulter til bulter i vognene.

37 ambulancer blev rekvirerert, og de kører i pendulfart mellem ulykkesstedet og regionens sygehuse. En læge sagde til Sveriges Radio, at der var mellem 30 og 50 kvæstede, mens andre rapporterede, at en del var i stand til selv at forlade ulykkesstedet.

/ritzau/