Dræbt stewardesses familie forlod retten

Familien til den dræbte stewardesse Vera Vildmyren forlod dybt berørt retten, da de mange detaljer om mishandlingen af hende blev læst op.

Vera Vildmyren, gift og mor til to børn, blev sidste år tævet ihjel på et hotelværelse i København af en rumænsk mand, der tilfældigt havde valgt hende som offer på et tyvetogt. Fold sammen
Læs mere
Foto: SE CAPTION
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 58-årige rumænske mand, der er tiltalt for drabet på den 42-årige stewardesse Vera Vildmyren på SAS-Radisson-hotellet på Amager, lagde hårdt ud i retten mandag.

Han har erklæret sig skyldig i vold med døden til følge, men nægter sig skyldig i drab. 

I løbet af de næste fire dage skal nævningetinget afgøre, om det var med forsæt til at slå ihjel, at den 58-årige trængte ind på Vera Vildmyrens hotelværelse bevæbnet med et koben, et jernrør og en kniv og ødelagde hendes hovedskal. Vera Vildmyren havde desuden mange snitsår, da hun blev fundet i en blodpøl.

Den tiltalte fik to punge, et ur og en mobiltelefon ud af det.

Familien forlod retten

- Vi ved, at det kan blive vældig hård for os at høre detaljerne om, hvordan han slog min Vera ihjel. Vi har rustet os, så godt vi kunne til, at det kan blive meget belastende, sagde Egil Vildmyren i går til norsk TV. Han dukkede her til morgen op i retten med parrets to teenagebørn, Veronica på 17 og Aleksander på 15.

Men da de mange detaljer om mishandlingen af Vera Vildmyren blev læst op i retten her til morgen, forlod den dybt berørte familie retssalen.

Anklagemyndigheden går efter en forvarringsdom af den 58-årige, som en gang tidligere er dømt for drab på en fængslet oppositionsleder, der havde gjort sig upopulær hos daværende leder i Rumænien, Nicolae Ceauşescu, i et rumænsk fængsel.

Vil have sagen afvist

Forsvareren kræver frifindelse eller afvisning af hele sagen, idet han finder, at anklageskriftet ikke opfylder kriterierne for loven.

Forsvarer Knud Ole Ravn Meden mener at have fundet en teknikalitet i anklageskriftet, der gør det ulovligt.

Det bestrider anklagemyndigheden på det kraftigste. Desuden mener forsvareren, at anklageskriftet er for dårligt oversat for hans rumænske klient, der sidder klar på anklagebænken sammen med sin tolk og svarer irriteret på de indledende procedurespørgsmål.

Da han skulle bekræfte sin fødselsdato sagde han:

- Ja, det er det stadigvæk!