Dræbt kvindes familiemedlemmer dømt for vold

En bror og en fætter til den dræbte Kamilla Hantusch er blevet dømt for vold mod en ven til drabsmanden. Vi ville tale med drabsmandens bror, forklarer de.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sorgen og frustrationerne blev for meget for to familiemedlemmer til 21-årige Kamilla Hantusch, som efter 11 dages forsvinden, blev fundet dræbt ved en motorvejsafkørsel ved Kliplev i Sønderjylland den 30. juli. Det skriver bt.dk.

Kvindens storebror og fætter gik 11. august kort inden midnat amok med en kødøkse mod en ven til den mand, som på daværende tidspunkt stod tiltalt for drabet, og siden også har erkendt det. Volden foregik i offerets lejlighed i Padborg.

Torsdag stod de to mænd, som stadig er tydelig ramte af sorgen og flere gange brød sammen i retten, derfor selv tiltalt ved retten i Sønderborg for volden, som af politiet, betegnes som særlig rå og brutal.

De to havde taget en kødøkse med hen til lejligheden, hvor de først hamrede løs på forurettedes dør og efterfølgende jagede ham på flugt gennem et soveværelsesvindue og ud i den mørke sønderjyske nat, hvor det lykkedes ham at stikke af.

Senioranklager Rikke Brændgaard havde forinden krævet de to idømt fem-seks måneders ubetinget fængsel grundet sagens alvorlige karakter.

»Det er en rigtig grov voldssag med vold mod en fuldstændig sagesløs person. Og selvom der er relationer til den meget tragiske drabssag, så er det vigtigt for mig at understrege, at denne sags kerne intet har med drabssagen at gøre,« lød det ifølge bt.dk fra anklageren.

Den yngste af de tiltalte, afdødes 23-årige storebror, har erkendt at de havde taget kødøksen med og at han hamrede med den på forurettedes dør, samt at have haft den med, da han jagtede den skræmte mand efter denne var flygtet ud af sit soveværelsevindue. De var taget hen til lejligheden fordi, de var frustrerede over, at de intet kunne få af vide af politiet i drabssagen, og de ville derfor tage sagen i egen hånd.

»Vi blev begge - i vores frustration - enige om at tage hen til blokken, hvor den nu tiltaltes bedste ven bor. Vi ville gerne snakke med broren til den tiltalte, som vi troede også var i lejligheden. Vi ville kun snakke med ham. Det kunne jo være, han vidste noget,« sagde storebroren i retten.

Begge tiltalte nægtede sig dog skyldig i den rå og brutale vold samt anklagen om, at de skulle have truet med at slå ihjel.

Efter at have hørt de forskellige synspunkter og flere naboers vidneforklaringer, kom så dommer Henriette Frölichs dom kort inden klokken 15.

»I er begge fundet skyldige efter anklageskriftet. S og T straffes hver med fire måneders fængsel.

Sagen om drabet på Kamilla Hantusch er endnu ikke færdigefterforsket og er fortsat yderst mørkelagt af politiet. Det er dog kommet frem, at afdødes nu fængslede eksmand, har erkendt drabet. Politiets fortsatte hemmeligholdelse kan derfor tyde på, at man jagter andre gerningsmænd.