Dræbt datter lå død i 10 dage

Jeg fik et blackout, forklarede en 63-årig kvinde, som dræbte sin handicappede datter. Kvinden blev tirsdag varetægtsfængslet frem til 13. februar.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 63-årige kvinde i Skælskør, der mandag erkendte at have dræbt sin egen datter med kniv, blev tirsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved. Det skriver bt.dk.

Her fortalte hun, at hun dræbte sin handicappede datter allerede forrige torsdag, og at hendes plan var, at hun derefter ville begå selvmord.

Mandag blev den 43-årige datter fundet dræbt i en villa i Konge-Åsen i Skælskør. Den 63-årge mor var også i huset, og hun indrømmede med det samme, at det var hende, der havde dræbt datteren.

Kvinden er nu sigtet for manddrab og blev varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling frem til 13. februar.

Iført mørkeblå kedeldragt og med bare tæer i sandalerne fortalte den 63-årige mor helt nøgternt i retten, hvordan hun i årevis har passet sin handicappede datter sammen med sin nu afdøde mand, men at det torsdag i sidste uge pludselig slog klik for hende. Hun fik - med egne ord - et »blackout«.

»Jeg tænkte, at vi ikke skulle være her mere, hende og jeg,« fortalte hun i retten.

Ville begå selvmord

Derefter forklarede hun i detaljer, hvordan hun allerede torsdag dræbte datteren med kniven og derefter forsøgte at tage sit eget liv.

»Jeg ville gøre det samme ved mig selv, men det lykkedes ikke. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg skar alt det, jeg kunne,« forklarede hun.

I løbet af weekenden var der gæster i huset, men den 63-årige fortalte dem, at datteren var syg og havde brug for at hvile sig.

Kvindens 43-årige datter var multihandicappet, og de to kvinder boede sammen i en villa i Konge-Åsen i Skælskør. Den sigtede forklarede i retten, at handicappet skyldes, at hendes datter ikke fik ilt nok under fødslen. Derfor kunne hun ikke hverken tale eller gå på toilettet.

Kvindens mand døde for små to år siden, og siden har hun selv passet datteren.

»Vi har altid haft den indstilling, at vi klarede ærterne selv,« fortalte hun.

I retten kom det også frem, at moderen ikke fik aflastning til datteren. Hun var tilknyttet forskellige beskæftigelsestilbud til handicappede, og når hun var af sted, gik moderen på arbejde. Hun arbejdede 25 timer om ugen og har haft det samme job siden 1968, skriver bt.dk.