Drabstiltalts ekskæreste bryder sammen

Tårerne trillede ned ad kinderne på ekskæresten til den drabstiltalte mand i Maria-sagen.

For anden dag i træk skal anklagemyndigheden forsøge at overbevise nævninge og domsmænd om den 48-årige tiltaltes skyld i Maria-drabet nytårsnat i Herning. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grædende måtte ekskæresten til den 48-årige drabstiltalte forlade retslokalet, da hun tirsdag eftermiddag blev afhørt som vidne i sagen om drabet på 20-årige Maria Møller Christensen.

Det var, da afhøringen kom ind på dagene efter drabet og den tiltaltes adfærd i den periode, at det hele blev for meget for hende. Efter en kort pause uden for retslokalet kom hun tilbage og fortsatte sin forklaring.

- Jeg kunne mærke, at der var et eller andet. Men at det var sådan noget her, det anede jeg ikke, forklarede ekskæresten om den 48-åriges adfærd i dagene efter drabet.

Fantastisk omkring lys for offer

Det var blandt andet mandens fanatiske adfærd omkring at holde liv i de lys, som brændte på gaden for at mindes den unge kvinde, der var underlig. Han brugte meget energi på at holde liv i lysene.

Ekskæresten kunne også fortælle, at den 48-årige til tider var en hidsig mand, som havde svært ved at vise følelser.

- Han var aldrig sådan rigtig kærlig, og han havde ikke nemt ved at vise følelser. Seksuelt var det gået i stå. Vi snakker om år, fortalte kvinden i retten og tilføjede.

- Han har aldrig slået mig. Aldrig.

Ikke ligget i skabet længe

Afhøringen kom også ind på den cykeltaske, der blev fundet i lejligheden under en ransagning efter anholdelsen af den 48-årige den 26. januar. En taske, der var pakket med dildoer, håndjern, handsker, snor og andet udstyr til hård sex.

- Det ser ud som om, at tasken er pakket, så man kan gå ud og begå voldtægt, har anklageren tidligere sagt under retssagen.

Ekskæresten fortalte, at de ting har ligget i en anden taske - ikke altid i cykeltasken. Og den har ikke været i skabet ret længe. Så ville hun have opdaget den.

Afhøringen foregik, mens den tiltalte sad bagest i retten. Et kompromis mellem anklager og forsvarer. Ekskæresten havde på forhånd bedt om, at manden blev ført ud af lokalet, men det gik retten ikke med til.

/ritzau/