Drabstiltalt mand smågrinede i retten

Den drabstiltalte rumæner smågrinede, da våbnene, der blev brugt til at slå den 42-årige stewardesse Vera Vildmyren ihjel på Radisson Hotel, blev vist frem i retten.

Vera Vildmyren, gift og mor til to børn, blev sidste år tævet ihjel på et hotelværelse i København af en rumænsk mand, der tilfældigt havde valgt hende som offer på et tyvetogt. Fold sammen
Læs mere
Foto: SE CAPTION
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tilskuerpladserne er fyldt med dansk og norsk presse i Københavns Byret, der har taget fat på at behandle det voldsomme rovmord på den norske stewardesse, Vera Vildmyren, på Hotel Radisson sidste år.

Med i retssalen sidder Vera Vildmyrens enkemand og to børn, som er rejst fra Norge for at overvære sagen.

Kun få meter fra familien sidder den tiltalte, Marian Clita.

Familiemedlemmer må gå ud

Anklageren gennemgår den blodige sag med fotos og videooptagelser fra hotellet, og i ny og næ må familiemedlemmerne forlade salen, når beretningerne bliver for voldsomme.

Marian Clita smågrinede, da anklageren viste våbnene frem til nævningene. Han er tiltalt for at have skåret halsen over på Vera Vildmyren med en hobbykniv og slået hende voldsomt i ansigtet med et koben.

Låsene virkede ikke

Ifølge anklager Anne Birgitte Stürup lykkedes det Clita at trænge ind i hotelværelset, fordi dørens automatiske lås ikke fungerede optimalt. Dørene på netop den etage skal tilsyneladende have et ekstra tryk for at låse.

- Derfor kunne man have en forventning om, at døren var låst, selvom det ikke var tilfældet, siger anklager Anne Birgitte Stürup.

Det var en rengøringsmedarbejder, der fandt Vera Vildmyren.

Blod overalt

Hun blev fundet i sit undertøj på gulvet med en dyne såvel som en standerlampe på sig.

Der var blod overalt på vægge, gulve, loft og møbler. Derfor tilkaldte rengøringsmedarbejderen straks hotellets sikkerhedspersonale.

- Det var tydeligt, der havde fundet en voldsom kamp sted, har rengøringsmedarbejderen tidligere fortalt politiet.

Slog fem tænder ud med koben

Billederne af hotelværelset viser det samme. Gerningsmanden stak sit offer i ansigtet og skar halsen over på hende med hobbykniven, og med sit koben slog han fem tænder ud.

På standerlampen har politiet fundet Clitas fingeraftryk og håndaftryk, mens hans fingeraftryk eller dna ikke er fundet på det røde koben eller hobbykniven.

/ritzau/