Drabssigtet ubådskaptajn sendte mystisk SMS til sin besætning

Vidner fortæller nu, at Peter Madsen aflyste en planlagt ubådstur til Bornholm via SMS sent den aften, hvor den svenske kvinde forsvandt.

Peter Madsen på havnen i Dragør lige efter hans ubåd er sunket, før han blev sigtet for drab på den svenske journalist. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

En svensk kvinde er stadig forsvundet og frygtes død. Den danske iværksætter Peter Madsen er sigtet for hendes drab, efter at hans ubåd sank under mystiske omstændigheder fredag morgen.

Madsen ventes at blive fremstillet i grundlovsforhør lørdag formiddag.

Sent torsdag aften, hvor den svenske kvinde sidst blev set om bord på den hjemmebyggede ubåd på vej ud af Københavns Havn, skal Peter Madsen have sendt en SMS til besætningen på ubåden. Han aflyste fredagens planlagte tur til Bornholm, hvor ubåden skulle vises frem klokken 14.

Det fortæller en af hans ældste samarbejdspartnere til den svenske avis Expressen.

»Vi er en besætning på otte personer, og jeg er én af dem. Politiet ringede på døren klokken kvart i fire i nat for sikre sig, at jeg ikke var med på ubåden. Jeg skulle have været med ham til Bornholm i dag (fredag.red), men jeg fik en SMS i går aftes om, at turen var aflyst,« siger manden, der ikke identificeres ved navn.

Ifølge Expressen svarede manden på SMS'en og spurgte Peter Maden, hvorfor turen var aflyst, men fik intet svar.

SMS'en kom ifølge Expressen omtrent på det tidspunkt, hvor Peter Madsen har forklaret, at han satte den forsvundne svenske kvinde af på spidsen af Refshaleøen ved restaurant Halvandet.

Restauratør Bo Petersen har ifølge Ekstra Bladet overvågnings-kameraer i området, hvor kvinden ifølge Madsen blev sat i land. Optagelserne fra torsdag aften og fredag nat er afleveret til politiet, skriver Ekstra Bladet.

Også Christoffer Meyer, som har været med til at bygge ubåden og er en god ven af Peter Madsen, blev ifølge Jyllands-Posten informeret om, at den planlagte sejltur var aflyst. Han var sidste gang i kontakt med Peter Madsen torsdag klokken 19.30, skriver Jyllands-Posten.

Ubådskaptajnen nævnte ifølge Christoffer Meyer ikke, at han var på vej ud i ubåden med en journalist.

Tidligt natten til fredag blev kvinden meldt savnet af sin kæreste til politiet, der satte en større eftersøgning i gang af ubåden, som man i første omgang frygtede var forlist. Fredag formiddag blev ubåden dog fundet i Køge Bugt med Peter Madsen om bord i god behold.

En privat bådejer, der var sejlet ud for at deltage i eftersøgningen, forklarer til BT, hvordan ubåden sank umiddelbart efter at være blevet opdaget.

»Vi ser ubåden derude omkring klokken 11, hvor ejeren sidder og holder udkig fra ubådens tårn. På et tidspunkt kravler han ned, og så kommer der en luftstrøm op gennem ubåden. Derefter kommer ejeren igen op i tårnet, og ubåden begynder at synke,« fortæller Kristian Isbak, der er daglig leder i Isbak Marine Service, til BT.

Politiet har haft dykkere nede ved den forliste ubåd, som vurderer, at det ikke er sikkert at trænge ind i ubåden og undersøge den nærmere, før vraget er blevet enten stabiliseret eller bjærget.

En af delene skulle ske i løbet af lørdag.