Drabssigtet Saxenhøj-beboer har været bæltefikseret i 63 døgn

Den 28-årige beboer, der stak to medarbejdere til døde tilbage i maj på forsorgshjemmet Saxenhøj på Lolland, har været spændt fast med bælte lige siden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den psykisk syge beboer, der er sigtet for at have dræbt to medarbejdere med en kniv og såret en tredje på forsorgshjemmet Saxenhøj tilbage i maj, har ligget fastspændt med bælte på et psykiatrisk hospital lige siden. Det skriver politiken.dk.

Efter planen skal den sigtede overflyttes til det topsikrede hospital Sikringsafdelingen i Nykøbing Falster, der huser nogle af landets farligste kriminelle med psykiske sygdomme.

Tilbage i maj blev den 28-årige opsøgt på sit værelse af to medarbejdere på Saxenhøj, der ville drøfte en mulighed tvangsindlæggelse med ham. Den samtale endte i et tragisk knivstikkeri, der kostede de to medarbejderne livet.

Den sigtede har erkendt drabene, og at han erhvervede køkkenkniven kort forinden i en genbrugsforretning. Da han kort efter blev varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling, fortsatte han sin voldelige adfærd, da han overfaldt to plejere, hvorefter han blev tvangsfikseret til en hospitalsseng med et bælte om livet og en rem om sit ene ben.

Til politiken.dk anerkender mandens forsvarsadvokat, Jeppe Søndergaard, at der er grundlag for tvangsfikseringen, men efterspørger samtidig en hurtigere sagsbehandling fra myndighederne.

»Min klient har været fikseret, lige siden han blev anholdt, og det er selvfølgelig ikke rart for ham. Men han accepterer det under de omstændigheder, der nu engang er. Der er gået to måneder med ingenting. Det er ren opbevaring. Der skal sættes gang i en mentalundersøgelse, men det er endnu ikke sket, da den skal foretages på Sikringen, og der er ikke plads til min klient lige nu,« siger Jeppe Søndergaard.

Med mentalundersøgelsen refererer forsvarsadvokaten til en igangværende undersøgelse, der skal udrede, om den sigtede var »mentalt utilregnelig«, da forbrydelsen fandt sted. Såfremt myndighederne når den konklusion, kan den sigtede formentlig forvente at blive anbragt på et psykiatrisk hospital frem for et almindeligt hospital. Den 28-årig får antipsykotisk medicin mod skizofreni.