Drabsforsøg på betjent: Det ved vi om den formodede knivstikker

I dag klokken 9.30 begyndte grundlovsforhøret af den formodede gerningsmand bag knivoverfaldet på en betjent i Sandholmlejren natten til tirsdag. Her får du et overblik over, hvad man ved om manden.

Politiet foran Sandholmlejren tirsdag den 29 september 2015, hvor en betjent blev stukket ned med kniv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag formiddag sluttede menneskejagten på den person, der menes at stå bag knivoverfaldet på en 56-årig politibetjent natten til tirsdag i asylcentret Center Sandholm. Politiet indsatte både helikopter, hundepatruljer og politifolk i eftersøgningen og anholdt tirsdag klokken 10.06 den formodede gerningsmand.

Manden er en 25-årig statsløs palæstinenser. Han har været i Danmark siden 2013 og været igennem en asylbehandling. For et halvt år siden blev hans asylsag lukket, og han blev overflyttet til Udrejsecenter Sjælsmark halvanden kilometer fra Sandholmlejren. Udrejsecenteret har Kriminalforsorgen som operatør og modtager asylansøgere, der ikke har udsigt til at opnå lovligt ophold i Danmark.

Facebook-profil tyder på radikalisering

Siden anholdelsen har Nordsjællands Politi efterforsket sagen og er kommet frem til, at den anholdte kan være radikaliseret, og at han kan sympatisere med terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS).

Ifølge chefpolitiinspektør Magnus Andreasen fra Nordsjællands Politi er det blandt andet den 25-åriges Facebook-profil, der antyder, at han kan være radikaliseret.

»Vi kan konstatere, at denne person har en profil på Facebook, og vores efterforskning interesserer sig selvfølgelig også rigtig meget for, hvad der sker dér,« siger Magnus Andreasen til DR. »Det er dér, hvor vi kan se, at der er en vis interesse for nogle bestemte ting.«

Efterforskningen har desuden vist, at den formodede gerningsmand muligvis er psykisk ustabil.

Knivstik i armen, halsen og skulderen

Den 56-årige betjent, som blev overfaldet, arbejder ved Rigspolitiet, hvis udlændingeafdeling har fast kontor på Center Sandholm. Klokken 03.30 tirsdag mødte han ind på sin vagt. Her opdagede han, at der var lys i nogle lokaler, hvor der normalt ikke er aktivitet på den tid af døgnet.

Han ville undersøge sagen nærmere og blev så overfaldet og stukket i alt tre gange med en kniv - i armen, skulderen og halsen. Gerningsmanden flygtede derefter fra Sandholmlejren.

Betjenten, som efter overfaldet var i livsfare, blev med udrykning kørt til behandling på Rigshospitalet. Først sent tirsdag formiddag kunne han meldes uden for livsfare.

Politiet har endnu ingen bud på motivet bag knivoverfaldet.

I dag klokken 9.30 gik grundlovsforhøret af formodede gerningsmand i gang. Forhøret foregår ved Retten i Hillerød.