Drabsfar: Jeg fortryder det så bitterligt

Det var en grædende far, der i retten i den tyske by Potsdam undskyldte for mordet på sine to døtre. »Jeg fortryder det så bitterligt,« sagde han.

Line Sofie Rudgaard og Marlene Marie Rudgaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den andensidste dag af retssagen mod den 43-årige far fra Nordjylland sluttede ved, at han selv tog ordet i retten i den tyske by Potsdam.

Det skriver bt.dk.

- Jeg vil gerne sige undskyld til min familie og venner og C (pigernes mor, red.). Og alle der kunne lide Line og Marlene. Jeg fortryder det så bitterligt, lød det fra den grådkvalte far, der selv har indrømmet, at han satte ild til den benzinoverhældte bil med sine døtre på henholdsvis ni og 10 år.

Han talte meget lavt og græd meget, da han kom med sine sidste bemærkninger til sagen.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. Og der ikke var sket, hvad der var sket. Det skete ikke på grund af had, men af kærlighed, fortalte faren, der dog gennem hele sagen har benægtet, at han dræbte pigerne for at tage hævn over deres mor, som han få år forinden var blevet skilt fra.

Pigernes mor havde efter skilsmissen fundet en anden kæreste, og ifølge anklageren var det motivet for, at den 43-årige dræbte de to døtre.

De to små piger betalte den ultimative pris, da de mistede livet i branden 12. august sidste år. Men også deres far mener, hans liv blev ødelagt den dag.

- Jeg er straffet for livet. Skammen, skylden og savnet vil aldrig forsvinde, sagde han og tilføjede, at han ikke beder om tilgivelse, da han ikke kan tilgive sig selv.

Ifølge bt.dk havde både anklager, forsvarer samt pigernes mors bistandsadvokat holdt deres afsluttende procedurer forud for farens afsluttende ord. Både anklageren og bistandsadvokaten mener, at han skal dømmes for mord og idømmes livstidsstraf.

Der falder dom i sagen 31. maj.