Drabsefterforskning lukkede motorvej

Politiet ledte onsdag efter gerningsvåbnet i drabssagen fra Asnæs, hvilket betød, at Holbækmotorvejen var lukket i timevis.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var efterforskningen af en drabssag fra Asnæs, der onsdag fik politiet til at spærre Holbækmotorvejen i østlig retning ved Gevninge i cirka fem timer.

Midt- og Vestsjællands Politi ledte efter spor - særligt en knap 10 centimeter lang kniv - i sagen, hvor en 33-årig mand blev knivdræbt foran Café Germo i Asnæs lørdag.

Politiets efterforskning har givet indikationer på, at det formodede drabsvåben blev kastet ud af en bil i høj fart på motorvejen. Derfor rykkede politiets efterforskere og et stort antal hundepatruljer ud for at gennemsøge flere kilometer vej og rabat.

»Det lykkedes desværre ikke at finde kniven. Eftersøgning fortsætter i andre områder og andre steder,« skriver politikommissær Ove Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet oplyser, at man fortsat leder efter kniven/dolken, der har en bladlængde på cirka ti centimeter. Den har et sort eller mørkt blad, ingen parérplade og et sort håndtag viklet ind i sort, flettet snøre på kryds og tværs. Kniven sad i en sort skede, som var udført i plastik.

Kniven er ifølge politiet købt i en knivforretning i København, der har en lignende model i sortimentet. Modellen har navnet Obake med en klingelænge på 9,2 centimeter, men den er ikke med sikkerhed identisk med den eftersøgte kniv.

En 25-årig mand fra københavnsområdet blev tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger i drabssagen. Han nægter sig skyldig i sigtelsen for manddrab, men erkender at have været til stede ved det slagsmål ude foran caféen, der senere udviklede sig til dødeligt knivstikkeri.

En 26-årig mand fra lokalområdet sidder også varetægtsfængslet i sagen. Han sigtes for grov vold mod en 38-årig mand, der også blev ramt af knivstik.