Drabet på landmand var næppe et røveri

Gerningsstedet i på Gilbjergvej i Skodborg bærer ikke præg af røveri. Politiet har andre teorier.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Intet tyder foreløbig på, at det var hjemmerøvere, der stod bag drabet på den 42-årige Jørn Lund fra Skodborg ved Vejen. Det fortæller efterforskningsleder Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Gerningsstedet bærer ikke præg af, at der har været tale om røveri som motiv. Men vi kan selvfølgelig ikke udelukke noget endnu, fortæller Hans Roost.

- Vi arbejder ud fra forskellige teorier, og teorien om et hjemmerøveri er så absolut ikke vores arbejdsteori nummer et, siger han.

Jørn Lund blev tirsdag fundet dræbt i sit hjem på Gilbjergvej i Skodborg. Han blev dræbt af slag med en stump genstand. Der har været forlydender fremme om, at manden var kneblet og bundet, og at det derfor kunne tyde på et røveri.

Hans Roost vil ikke komme nærmere ind på, hvad det er for omstændigheder på gerningsstedet der får politiet til at sætte røveriteorien i baggrunden.

- Men det er klart, at før man får gennemgået alt og ser, om der mangler noget, kan vi ikke afvise, at der er blevet taget noget, siger Hans Roost.

Tirsdag aften gik retsmedicinerne i gang med at obducere liget af den 42-årige. De blev færdige i løbet af natten, og politiet er onsdag formiddag ved at gennemgå obduktionserklæringen.

- Før vi er færdige med at gennemgå den, kan jeg ikke fortælle noget om, hvad der står i den, siger Hans Roost.

/ritzau/