Drab på datter opdaget efter 12 dage

En 64-årig kvinde fra Skælskør indrømmer i retten, at hun dræbte sin handicappede datter. Liget lå i 12 dage i familiens hjem, før drabet blev opdaget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 12 dage lod en nu drabstiltalt, 64-årig mor liget af sin 43-årige datter ligge mellem sine bamser i familiens hjem i Skælskør, inden politiet dukkede op om formiddagen 8. januar i år og opdagede forbrydelsen.

Det kom frem onsdag formiddag ved Retten i Næstved, hvor den 64-årige mor er tiltalt for drabet på sin multihandicappede datter, skriver bt.dk.

Ved retsmødets start onsdag formiddag erkendte den 64-årige forholdet, men fordi hendes forsvarer ønsker at føre en række vidner, kan sagen ikke umiddelbart afgøres som en tilståelsessag, men kører som en domsmandssag - altså med en juridisk dommer og to lægdommere.

Af anklagerens forelæggelse af sagen fremgik det, at liget af den 43-årige datter lå på ryggen i sin seng på børneværelset i parcelhuset på Konge-Åsen 78 i Skælskør, da politiet nåede frem. Begge hendes pulsårer var skåret op ved håndleddene, uden at der var tegn på afværgelæsioner.

Fordi liget af den lille og undervægtige kvinde havde ligget så længe, var der ifølge retsmedicinernes senere undersøgelser allerede tegn på forrådnelse.

En retsmedicinsk undersøgelse af den anholdte mor viste, at hun efter drabet på datteren også havde påført sig selv mindst 12 snitlæsioner. På en dobbeltseng i et andet værelse fandt politiet tre knive og en saks.

Efter drabet nåede en række gæster at besøge moderen i hjemmet - men altså uden at opdage den dræbte datter på børneværelset. Angiveligt fik de at vide, at hun trængte til ro og hvilede sig, skriver bt.dk.

Under grundlovsforhøret fortalte moderen, at hun handlede i afmagt over, at kommunen ikke længere ville hjælpe hende med datteren, som har været handicappet siden fødslen. For to år siden mistede moderen sin mand, og siden har hun været alene med datteren.

For nogle år tilbage blev datteren flyttet fra et specialtilbud i Slagelse til specialtilbuddet Solskinshuset i Skælskør, fordi kommunen ifølge moderen ville spare penge på handicapkørsel. Men den 64-årige mor var stærkt utilfreds over forholdene, og hun berettede under grundlovsforhøret om en datter, der sygnede mere og mere hen.

En dag fik hun et »black out«, har hun tidligere fortalt i retten.

»Jeg tænkte, at vi ikke skulle være her mere, hende og jeg,« sagde moderen.

Derefter forklarede hun, hvordan hun lagde et dybt snit i datterens håndled, inden hun forsøgte det samme ved sig selv.

»Jeg ville gøre det samme ved mig selv, men det lykkedes ikke. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg skar alt det, jeg kunne,« forklarede hun.

Den fortælling til trods er moderen blevet tiltalt for manddrab efter straffelovens paragraf 237, og hun står til 12 års fængsel, hvis retten vælger at følge en højesteretsdom fra en lignende sag.