Drab og drabsforsøg spøger i sygeplejerskesag

Politiet efterforsker endnu et drab og et drabsforsøg i sagen mod en sygeplejerske fra Nykøbing Falster. Samtidig overvejer anklagemyndigheden at rejse tiltale.

En opsigtsvækkende sag om en sygeplejerskes påståede drab på patienter i Nykøbing Falster kan muligvis tage endnu en dramatisk drejning.

Den 31-årige kvinde er i forvejen sigtet for fire drab og et drabsforsøg, men i starten af det nye år ser efterforskerne nærmere på endnu et drab og et drabsforsøg, siger anklager Michael Boolsen.

Allerede inden jul fortalte anklageren, at man efterforskede en patients død. En vævsprøve skulle afklare, om manden var blevet overmedicineret.

Det ville i så falde rette mistanke mod den drabssigtede sygeplejerske, der plejede manden frem til hans død i 2012.

- Jeg kan oplyse, at vi har fået prøven tilbage, siger Michael Boolsen.

Resultatet af prøven ønsker han dog ikke at røbe, da en sådan oplysning efter hans mening bør præsenteres i retten og ikke i pressen.

Af den grund var et planlagt retsmøde tirsdag eftermiddag en kærkommen lejlighed. Men i sidste øjeblik blev retsmødet aflyst, da sygeplejersken frivilligt valgte at lade sin varetægtsfængsling forlænge frem til 2. februar.

Dermed forbliver oplysningerne om endnu et muligt drabsforsøg også få.

- Men jeg kan oplyse, at der er fundet spor af Zopiklon i håret på en 85-årig mandlig patient, der var indlagt på sygehuset i Nykøbing Falster i januar 2015, siger Michael Boolsen.

- Det efterforsker vi som et muligt drabsforsøg, tilføjer anklageren.

Det kraftige og afhængighedsskabende sovemiddel Zopiklon er ikke ukendt i sagen mod sygeplejersken. Således er kvinden allerede sigtet for at have udsat sin syvårige datter for fare ved at give hende netop det stof.

Det er nu over 10 måneder siden, at sygeplejersken blev anholdt efter en nattevagt på det lokale sygehus. Her var tre patienter døde, og en fjerde måtte genoplives.

Kvinden nægter sig skyldig i alle anklager, men en række dommere i både by- og landsret har måned efter måned vurderet, at beviserne rækker til en fængsling.

Statsadvokaten i København har nu fået til opgave at tage stilling til, om der skal rejses tiltale eller ej.

/ritzau/