Drab med filetkniv sender 45-årig kvinde 11 år i fængsel

Et turbulent forhold endte med, at en kvinde dræbte sin ekskæreste med kniv. Nu er hun idømt 11 års fængsel.

Østre Landsret har idømt en 45-årig kvinde 11 års fængsel for drabet på hendes samlever. Det er et år mere, end hun fik i byretten. Arkivfoto. Free/Rune Øgendahl, Ritzau Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et langvarigt, turbulent bekendtskab kulminerede, da en 45-årig kvinde i begyndelsen af april sidste år stak sin ekskæreste med en køkkenkniv.

Den to år ældre mand døde få dage senere af sine kvæstelser.

Onsdag har Østre Landsret idømt kvinden, Joy Jacobsen, 11 års fængsel for drabet, som fandt sted i Fredensborg. Det er et år mere end Retten i Helsingør i november fandt passende.

Under retssagen har både den tiltalte og andre vidner forklaret, at manden ofte opførte sig aggressivt og voldeligt, når han var vred og fuld.

Joy Jacobsen har forklaret, at hun stak manden med en filetkniv i selvforsvar.

Den forklaring godtog retten imidlertid ikke.

Da sagen blev behandlet i byretten fremhævede nævningetinget blandt andet kvindens rolige stemmeføring og ordvalg, da hun ringede til alarmcentralen efter den voldsomme episode.

Derudover lagde retten vægt på, at hun på vej til politistationen forklarede, at hun var træt af mandens voldelige optræden, når han var fuld.

Angiveligt havde hendes ekskæreste givet hende "en flad" og kaldt hende "en fed so" forud for overfaldet.

Selv om landsretten hævede straffen i forhold til byretten fik Joy Jacobsen stadig en slags rabat. Drab straffes nemlig som udgangspunkt med 12 års fængsel.

Ifølge byretten måtte knivstikkeriet opfattes som en kulmination på et turbulent forhold, hvor manden flere gange udsatte Joy Jacobsen for vold og alvorlige trusler, når han var påvirket af alkohol.

Desuden fremhævede Retten i Helsingør i sin tid, at kvinden umiddelbart efter knivstikkeriet tilkaldte hjælp ved at ringe til alarmcentralen. På den måde forsøgte hun altså at genoprette den skade, hun var skyld i.

/ritzau/