DR-vært: I skal IKKE kalde mig »vejrpige«

Anja Fonseca slår fast, at hun ikke vil tituleres som vejrpige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pige, kvinde eller dame. Kært barn har mange navne. Men det er åbenbart ikke alle navne, der falder barnet lige kært. Den populære vejrvært på DR, Anja Fonseca er i hvert fald træt af at blive omtalt som "vejrpige", skriver hun rasende i en statusopdatering på Facebook.

- Tituleres jeg som ”vejrPIGE” igen, uddeler jeg en imaginær lammer til dit mundtøj, truer Anja Fonseca, som understreger, at hun er en veluddannet voksen kvinde.

- Jeg er 36 år, mor, cand.scient. og alt andet end en pige, fastslår hun. Prædikatet som pige er derimod undergravende for autoriteten i Anja Fonsecas øjne, fremgår det.

- At kalde en voksen kvinde en ”pige” i arbejdsøjemed er useriøst. Giv mig min myndighed tilbage, så kan jeg med tiden måske oven i købet få lige så meget i løn som mine mandlige kollegaer, forsøger Anja Fonseca at råbe omverdenen op.

Syv års irritation
Det er syv års ophobet irritation, som har fået afløb i statusopdateringen på Facebook, afslører Anja Fonesca overfor BT.

- Man bliver lidt træt, når man gentagne gange bliver mødt med: "Nåhh, det er dig, der er hende vejrpigen". For mig er det umyndiggørende og reducerende, og man siger jo heller ikke "vejrdrenge" eller "nyhedsdrenge". Og så nåede jeg bare til at, nu kunne det være nok, forklarer hun om vredesudbruddet.

Den 36-årige Anja Fonesca foretrækker selv titlen vejrvært. Og hun påpeger det gerne, hvis nogen tiltaler hende som andet.

- Det kommer selvfølgelig an på situationen. Men jeg bryder mig ikke om, at blive omtalt som pige i arbejdssammenhænge, forklarer hun.

36-årige Anja Fonseca er uddannet geolog og har længe været en fast del af DRs vejrhold. Hun er mor til datteren Clara, som hun har med sin eksmand, cykelrytteren John Carlsen.