DR truer med at flytte Eurovision 2014 til Herning

DR truer med at flytte Eurovision 2014 fra København til Herning, hvis der ikke bliver givet en ekstrabevilling på 13 millioner kroner til »uforudsete udgifter«.

ARKIVFOTO. DR truer med at flytte Eurovision 2014 fra B/W Hallerne på Refshaleøen i København til Herning, hvis der ikke bliver givet en ekstrabevilling på 13 millioner kroner til »uforudsete udgifter«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Radio truer med at flytte det stort opslåede internationale Melodi Grand Prix fra Refshaleøen i København til Herning, hvis der ikke bliver givet en ekstrabevilling på 13 millioner kroner til »uforudsete udgifter«, som selskabet, DR har hyret, er løbet ind i. Det skriver mx.dk.

Mette Abildgaard, der er formand for de Konservative i regionsrådet i Region Hovedstaden, er fortørnet over metoden.

»Når de truer med at flytte til Herning, hvis vi ikke vi giver dem pengene, så kan vi blive nødt til det. Vi ville blive til grin i hele Europa, hvis vi skulle flytte Melodi Grand Prix med mindre end 100 dage til, at det går i gang,« siger hun, efter at regionsrådet har godkendt bevillingen.

Kravet om ekstrabevillingen kommer, da ombygningen af B&W Hallerne på Refshaleøen i København har vist sig en større udfordring end først antaget, hvor blandt andet fjernelsen af tre bærende søjler har krævet en stærkere teknisk løsning end budgetteret.

Der skal således findes 4,3 millioner kroner ekstra i budgettet fra hver af de tre parter i projektet Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Region Hovedstaden.

I en mail til Metroxpress skriver Pernille Gaardbo, der er executive producer på Eurovision Song Contest 2014, at de har haft ansvaret for selve showet, mens kommunen, Wonderful Copenhagen og regionen har haft ansvaret for at gøre området klar til showet.

Hun afslår, at kommentere på truslen om at flytte sangkonkurrencen.

Venstres kulturordfører i Københavns Borgerrepræsentation Jens-Kristian Lütken tager afstand fra DRs trusler.

»Det er ganske enkelt usmageligt at DR vil være bekendt at præsentere de københavnske skatteydere for en så stor ekstraregning kort tid før Eurovision. Det er stationens eget ansvar at få arrangementet til at hænge sammen økonomisk. DR må selv finde pengene til afholdelse af Eurovision, det er ikke københavnerne der skal hænge på en så stor ekstraregning,« siger han.

Den 25. februar tager Københavns Kommune stilling til ekstrabevillingen. Den første semifinale i Det Internationale Melodi Grand Prix afholdes 6. maj i København.