DR slører Muhammed-tegning igen

Det er imod DR's politik, men alligevel blev Kurt Westergaards Muhammedtegning sløret, da den skulle vises i et indslag i weekenden.

I et tv-indslag på DR Update lørdag blev Kurt Westergaard berømte Muhammed-tegning tilsløret.

Indslaget handlede om, at Dansk Folkeparti i protest mod Politikens undskyldning bragte Mhammed-tegningen på partiets hjemmeside. Da DR tilbage i 2006 også tilslørede Muhammed annoncerede de, at det var en menneskelig fejl, og man frem over vil vise Muhammed-tegningerne som en naturlig del af DRs nyhedsdækning.

Kolde fødder

Ifølge DR's nyhedschef Ulrik Haagerup fik en redaktionssekretær på DR Update dog kolde fødder alligevel.

- Jeg har undersøgt sagen. Det var meningen, at vi ville panorere hen over hjemmesiden, men af tekniske årsager kunne vi ikke komme til det. I stedet lavede vi en screendump af DF’s hjemmeside. Der var så en redaktionssekretær, der synes, at det var lige bombastisk nok at vise Muhammed-tegningen så stort i indslaget, siger han til B.T..

Men I har selv skrevet, at I viser Muhammed-tegningerne som en naturlig del af jeres nyhedsdækning i forbindelse med de konkrete nyhedsindslag.

- Ja, og det har vi ikke ændret på, og jeg ville heller ikke have noget imod, at vi havde gjort det i den her situation.

Khader frygtet censur

De Konservatives integrationsordfører Naser Khader frygter, at det vil ske oftere og oftere, at medier ikke tør vise tegninger af frygt for islamister.

- Konsekvensen af alle disse trusler om retssager er, at islamisterne vindere oftere og oftere ved medierne ikke tør vise religiøse motiver som Muhammed-tegningerne, siger han.

Ulrik Haagerup afviser dog, at DR ikke tør vise Muhammed-tegningerne.

- Det vurderer vi fra situation til situation. Der er ikke ændret på den beslutning, vi har taget om tegningerne, som er, at vi behandler tegningerne journalistisk som alt andet materiale og vurderer relevansen fra gang til gang.