DR skal stå skoleret for Bagger-interview

Flere bestyrelsesmedlemmer kræver, at Danmarks Radio redegør for forløbet omkring Reimer Bos omstridte interview med Stein Bagger.

DRs interview med den bedrageridømte Stein Bagger har fået mange hårde ord med på vejen, nu også fra DRs seerredaktør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Radio skal nu stå skoleret for stationens bestyrelse.

Den kræver en redegørelse for sagen om Reimer Bos interview med bedrageridømte Stein Bagger.

- Jeg kan bekræfte, at flere bestyrelsesmedlemmer har ønsket at få en redegørelse fra DR om denne sag, siger DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen til stationens personaleblad Dråben.

Sagen drejer sig om den måde, DR aflønnede Reimer Bo Christensen for interviewet med den tidligere IT Factory-direktør Stein Bagger, der afsoner en dom på syv års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk.

For få kritikske spørgsmål

Reimer Bo har solgt interviewet til stationen via sit private produktionsselskab. Reimer Bo fungerer desuden som deltidsansat studievært på DR.

Den fremgangsmåde - samt det, at Reimer Bo i høj grad udlod at stille Bagger kritiske spørgsmål - er blevet problematiseret fra flere kanter. Blandt andet internt i DR.

- Jeg har mærket mig, at DR Nyheders direktør Ulrik 2 Haagerup har sagt, at det ikke kommer til at ske igen. Bortset fra det har jeg ingen kommentarer, siger Michael Christiansen til DRåben.

/ritzau/