DR-redaktør revser Bagger-interview

Seerredaktør Jacob Mollerup retter en hård kritik mod DR for at bringe Reimer Bos interview med Stein Bagger.

DRs interview med den bedrageridømte Stein Bagger har fået mange hårde ord med på vejen, nu også fra DRs seerredaktør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forløbet omkring Reimer Bos eksklusive interview med den bedrageridømte Stein Bagger får hårde ord med på vejen fra DR's seerredaktør, Jacob Mollerup.

Han retter skytset mod DR's ledelse, som har godkendt modellen, hvor Reimer Bo har solgt interviewet til stationen via sit private produktionsselskab. Reimer Bo fungerer desuden som deltidsansat studievært på DR.

- Man kan ikke have en højprofileret studievært, der det ene øjeblik er fastansat og det næste øjeblik - fra sit eget stofområde - sælger et særligt scoop til DR, skriver Mollerup i en kommentar på DR's hjemmeside.

Han fortsætter:

- At den pågældende var ansat på deltid, gør det ikke meget bedre: Der var tale om journalistik, som var helt inde i kernen af det, man løbende dækker på det program - 21 Søndag - som Reimer Bo er vært for, skriver redaktøren.

Interviewets indhold får også kritik

På linje med både seere og politikere stiller Jacob Mollerup sig kritisk over for indholdet af det famøse interview. Kritikken har fået kanalchef Ulla Pors til at svare igen med argumentet om, at det har offentlighedens interesse at høre Stein Baggers version af sagen.

Med den køber Mollerup ikke.

- Det er et relevant synspunkt, men når så mange alligevel føler, at kæden springer af, hænger det sammen med flere ting: For det første at en række af disse interviews med kendte lovovertrædere er lavet af journalister, der ikke kender de konkrete sager så godt, at de virkelig kan lave et kritisk og kontant interview, skriver Jacob Mollerup.

- Samtidig præsenteres et interview som det med Stein Bagger med trailere og foromtaler, som var en statsmand værdig, konstaterer redaktøren.

/ritzau/