DR og TV2 delte TV-priserne imellem sig

Den årlige TT-festival deler rundhåndet priser ud til DR og TV2, mens TV3 kun løber af med en enkelt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske tv-branche afslutter fredag den årlige to dages Tv-festival med at uddele hæder og ære til årets bedste tv-præstationer.

Der blev uddelt 26 priser i Tivoli Congress Hall, og landets to største tv-kanaler løb med alle priserne på nær en enkelt.

TV2 fik 13 priser, DR fik 12 og TV3 måtte tage til takke med en enkelt pris.

DRs dramaserie "Borgen" og TV2-dokumentarfilmen Armadillo blev aftenens topscorere med tre priser hver.

10 fagjuryer har afgjort, hvem der skulle have årets priser, og så har seerne stået for at udpege modtageren af Seerprisen.

Showets værter var det gamle makkerpar fra radioprogrammet De Sorte Spejdere, Anders Breinholdt og Anders Lund Madsen. Overraskende nok var de to venner i indbyrdes kamp, da de begge var nomineret til netop - årets vært.

Men en tredje vært løb med prisen, der gik til TV 2's Bubber med det mere borgerlige navn Niels Christian Meyer for hans programmer Verden ifølge Bubber.

På den kvindelige side var det en lykkelige Puk Elgård, der kunne lade sig hylde som årets kvindelige tv-vært foran Go'morgen og Aftenshowet-værter som Lisbeth Østergaard og Michel Bellaiche.

Sidse Babett Knudsen blev valgt som årets tv-skuespillerinde for sin medvirken i tv-serien Borgen.

- Du har så megen værdighed og karisma i rollen som Birgitte Nyborg, som vi ikke ubetinget kan holde af, men alligevel ikke kan undgå at fascineres af. Tak, lyder det begejstret i begrundelsen.

TV-Prisen bliver arrangeret af Producentforeningen i samarbejde med TV2, DR, TV3 og SBS TV.

/ritzau/