DR-leder har sagt undskyld til reporter

DRs valg-general har givet en undskyldning til den reporter, som blev fjernet fra at dække Ny Alliance på valgaftenen, oplyser journalistens tillidsmand, som vil have nyt møde med DRs nyhedschef.

Det var Christian Gundtoft, som her ses på billedet, der blev fjernet på valgaftenen for at dække Ny Alliance. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt

DR-chefen, der styrede slagets gang på valgaftenen den 13. november, har erkendt, at man begik en fejl ved at fjerne en bestemt reporter fra opgaven med at følge Naser Khader på valgaftenen.

Det siger tillidsmanden på DRs politiske redaktion Ole Lorenzen, som samtidig undrer sig over, at DRs nyhedschef, Ulrik Haagerup, i gårsdagens avis alligevel fastholder, at man gjorde det rigtige.

Det var DRs journalist Christian Gundtoft, der var sat til at følge Naser Khader, men journalisten er personlige venner med Se og Hørs chefredaktør Henrik Qvortrup, der var i voldsom strid med Naser Khader under valgkampen på grund af beskyldningerne om sort arbejde.

»Jeg anser sagen som afsluttet, i og med at Christian har fået en undskyldning. Men da jeg af dagens (lørdagens avis, red.) kan se, at Ulrik Haagerup står ved sin beslutning, vil jeg tage et møde med ham. Jeg forstår ikke hans udtalelser,« siger Ole Lorenzen.

Som det fremgik af Berlingske Tidende i går, fortalte DRs nyhedschef, Ulrik Haagerup, at det var Ny Alliances daværende spindoktor, Ulla Østergaard, der havde ønsket en anden journalist end Christian Gundtoft til at følge Naser Khader med kamera og mikrofon, og at man fulgte opfordringen. En påstand, som Ulla Øster-gaard afviser.

DRs Nyhedschef Ulrik Haagerup afviser at kommentere sagen yderligere:

»Den sag er lukket. Jeg har ingen kommentarer,« lyder det.