DR lægger sig fladt ned efter kritik fra ombudsmanden

DRs studievært Adam Holm skulle ikke have haft en advarsel eller været pålagt censur, erkender DR, efter Folketingets Ombudsmand har rettet kritik.

Foto: Linda Kastrup

DRs nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, erkender, at sagen omkring studieværten Adam Holm og hans kronik i Politiken har været uskøn. Og han tager kritikken fra Folketingets Ombudsmand til sig.

»Der var fra DRs side simpelthen ikke belæg for den skriftlige tilbagemelding, som vi i første omgang gav Adam Holm på hans kronik i Politiken. Det var også baggrunden for, at vi senere trak samme brev tilbage og præciserede, at der ikke var tale om en skriftlig advarsel,« lyder det fra Ulrik Haagerup i en pressemeddelelse.

Folketingets Ombudsmand udtaler tirsdag en skarp kritik af DR for at have udøvet censur »i strid med grundloven«, efter Adam Holm i maj 2013 skrev en personlig kronik i dagbladet Politiken under overskriften »Den guddummelige tragedie«.

Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen skriver i en skriftlig kommentar, at han »har vanskeligt ved at forstå, at der kan ske fejl af den kaliber« og konstaterer, at DR først trak den tjenstlige påtale tilbage, efter ombudsmanden gik ind i sagen.

»Vi har lært af forløbet og vil på ombudsmandens foranledning arbejde på fremadrettet at blive bedre til at forklare den svære balance mellem ytringsfrihed og de hensyn til upartiskhed, som ligger i centrale arbejdsfunktioner i en nyhedsorganisation,« siger Ulrik Haagerup.