DR-korrespondent beklager pædofil-tweet

Danske katolikker kritiserer DRs USA-korrespondent for en »usmagelig« vittighed om pædofili på Twitter. Både journalisten og hans chef trækker i land.

Pave Frans er på besøg i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Sgu meget spændende. Paven vil formentlig senere på ugen åbne for, at katolske præster kan gifte sig. Rart for alterdrengene.«

Sådan skrev Oliver Routhe Skov, korrespondent for DR Nyheder i Washington, forleden på Twitter forud for pave Frans’ besøg i USA. Tweetet er en slet skjult reference til den pædofili-skandale, der har rystet den katolske kirke, og det falder danske katolitikker for brystet.

Over for Kristeligt Dagblad beskriver Niels Messerschmidt, kommunikationschef i den katoliske kirke i Danmark, det som en »meget uklog og uprofessionel kommentar, som hverken borger for saglighed eller objektivitet«.

Katolikkerne mener ikke, at korrespondenten er i stand til at dække pavens USA-besøg på en objektiv facon.

»Der må være tale om journalistens personlige korstog mod den katolske kirke. Dels er kommentaren en hån mod kirken, dels skøjter han hen over et problem, som har vist sig ikke udelukkende at være et katolsk problem, men som ifølge flere undersøgelser er lige så udbredt i resten af samfundet,« siger Niels Messerschimdt til Kristeligt Dagblad.

Både Oliver Routhe Skov og hans chef, udlandschef i DR Nyheder Charlotte Harder, beklager tweetet.

Til Kristeligt Dagblad siger korrespondenten, at hans kommentar er en udløber af de mange vittigheder om katolske præsters misbrug af alterdrenge, der florerer i USA. Han understreger, at det ikke er hans egen holdning til hverken kirken elle paven.

Trods beklagelsen er udlandschef Charlotte Harder ikke i tvivl om, at Oliver Routhe Skov kan dække pavens USA-besøg objektivt, da tweetet ikke er et udtryk for hans personlige mening.