DR gennemgår udsendelse for manipulation

Københavns politis politidirektør Johan Reimann beskylder DR for at have manipuleret med en udsendelse. DR vil nu gennemgå filmen ned til "mindste detalje".

Politiet bruger knipler og peberspray for at opløse Reclaim Power-demonstrationen foran Bella Center i København i forbindelse med klimatopmødet i København i december 2009. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Radio modtog i går en omfattende klage fra Københavns Politi over manipulation med udsendelsen  "En Klima-Krimi", der viste opgør mellem politi, demonstranter og pressefolk under klima-topmødet.

Det har ikke været muligt at få en udtalelse fra nyhedschef Ulrik Haagerup fra Danmarks Radio, men ifølge en pressemeddelelse fra Danmarks Radio vil DR nu gennemgå "En Klima-Krimi" ned "til mindste detalje", før DR vil kommentere klagen. DR skriver i pressemeddelelsen, at det vil tage op til en uge at gennemgå materialet fra filmen og den  efterfølgende nyhedsdækning, som politiet tillige klager over.

Afventer svar

Danmarks Radios ombudsmand Jacob Mollerup, der tager sig af klager, siger, at han først må afvente redaktørernes svar, før han selv tager sagen op. Men han siger til Berlingske Tidende, at han ser særdeles alvorligt på sagen og at han gerne ser, at sagen færdigbehandles så hurtigt som overhovedet muligt og at politiet klage er "meget omfattende".

I udsendelsen "En Klima-krimi" som DR2 bragte i december 2010 blev der vist hårde scener. Politiet brugte stave mod demonstranter og man hørte en delingsfører sige til sine politifolk, at journalisterne skulle have "samme tur".  Københavns Politidirektør Johan Reimann har nu indgivet en detaljeret klage til Danmarks Radio, hvor han anklager DR for at have manipuleret med lyd og billeder.

Således skulle der være byttet om på lyd og billeder, så visse lydoptagelser vedrører en helt anden politiindsats og der er byttet om på rækkefølgen af lydoptagelser. Således er delingsførerens udtalelse om "samme tur" ikke møntet på, at pressefolkene skal have en omgang med stavene ligesom demonstranterne, fremgår det af Johan Reimann.