DR fik hjælp af Enhedslisten

Christoffer Guldbrandsen brugte Enhedslisten til at stille spørgsmål i Folketinget under forberedelserne til "Den hemmelige krig".

Under forarbejdet til den DRs dokumentarfilm, "Den hemmelige krig", fik instruktøren Christoffer Guldbrandsen hjælp af den yderste venstrefløj, skriver Nyhedsavisen.

Ifølge avisen arbejdede Guldbrandsen sammen med Enhedslistens Frank Aaen, som bistod Danmarks Radio i fremtvinge oplysninger af forsvaret, som instruktøren blev nægtet adgang til.

- Jeg har samarbejdet med Guldbrandsen - ligesom jeg samarbejder med alle mulige andre journalister, siger Frank Aaen, der er forsvarsordfører for Enhedslisten, til avisen.

Angiveligt havde Enhedslisten to forslag klar til Folketinget op til premieren på filmen, men da premieren blev udskudt, blev forslagene taget af bordet igen. Det ene gik på at trække de danske soldater ud af Afghanistan.

Få dage før den rigtige premiere i december stillede Frank Aaen et spørgsmål i folketinget. Her ville han vide, om statsminsteren vidste, at den amerikanske regering ikke ville overholde Geneve-konventionen.

- Det stillede jeg, fordi jeg vidste, at der var premiere på filmen, siger Frank Aaen til Nyhedsavisen.

Det lykkedes ikke at få en kommentar fra instruktør Christoffer Guldbrandsen, og DR2s redaktør Gitte Rabøl, har endnu ikke taget stilling til, om DR kan leve med Guldbrandsens samarbejde med den yderste venstrefløj.

- Det her er nyt for mig. Det må jeg spørge instruktøren om, siger hun.