DR får kritik for tv-optagelser på plejehjem

De ansatte på plejehjemmet Fælledgården blev ikke sløret godt nok, da de blev optaget med skjult kamera, fastslår Pressenævnet.

Danmarks Radio får kritik af Pressenævnet for ikke i tilstrækkeligt omfang at have sløret de ansatte, der i foråret blev optaget med skjult kamera på plejehjemmet Fælledgården i København.

Pressenævnet kritiserer også DR for, at plejerne ikke fik lejlighed til at se eller kommentere optagelserne med skjult kamera, inden de blev offentliggjort i programmet Magasinet Søndag den 21. maj. Optagelserne vakte stor opmærksomhed og satte en omfattende debat i gang om forholdene på Fælledgården og i ældreplejen.

Det er fem plejere fra Fælledgården, der har klaget til Pressenævnet, fordi de mener, at DR har tilsidesat god presseskik.

Fagforbundet FOA betegner kendelsen som en oprejsning til de ansatte.

- Alle undersøgelser har vist, at ingen ansat har brudt hverken ansættelsesretslige forpligtelser eller sundhedsfaglige normer. Alligevel har de ansatte i høj grad følt sig hængt ud, først og fremmest fordi de klart kunne genkendes på optagelserne, siger forbundsformand Dennis Kristensen.

Det påhviler nu DR at bringe kendelsen fra Pressenævnet.

/ritzau/