DR får kritik for »ulækker« Pernille Blume-video

Danmarks Radios P3 er havnet i en voldsom shitstorm på de sociale medier på grund af en satirisk hyldest-video til svømmeren Pernille Blume. Svaret fra P3 lyder: Ja, den ER klam. Og det var faktisk også meningen.

En video fra Danmarks Radio P3, som var ment som et satirisk indslag om mediernes dækning af Pernielle Blumes guldmedalje, har i den grad vakt harme hos lytterne. Fold sammen
Læs mere

'Sexistisk'. 'Fucking klamt'. 'En omgang lort'. 'Pis og elendighed'.

Brugerne på de sociale medier trykker på de store bogstaver på tastaturet, når de har set en video om guldvinderen Pernille Blume, som P3 har lagt på sin side på Facebook.

I videoen ser man en ranglet mand med badehætte, svømmebriller og et par lidt kiksede badebukser stå og synge om, hvor dejlig han synes, den danske svømmer er, mens han kører hænderne rundt på sin bare overkrop og tager sig selv i skridtet.

’Du ligger der og smiler sjaskvåd', 'ku ik' drømme om at drømme om dig til en tømning af mit sæd-depot', 'Du får noget til at vokse og dunke i min krop’, synger han blandt andet.

Ifølge P3 er videoen ment som en provokation og en satirisk kommentar til mediernes dækning af den populære svømmers bedrifter ved det netop overståede OL.

Men at dømme efter kommentarsporet på radiostationens Facebook-profil har en hel del lyttere mere end svært ved at se komikken.

Videoen er på få dage blevet vist mere en 100.000 gange, og har fået over 300 kommentarer - og mange af dem altså kritiske.

P3: »Ja, den ER plat«

Folkene på P3 medgiver, at videoen er både plat og ulækker, men det var netop meningen, forklarer de.

»Mange af jer synes, at videoen er plat og ulækker. Videoen ER plat og den ER ulækker. Tanken var netop at lave en satire over sexisme - som er et ulækkert fænomen. Det er altså ikke meningen at komme med et sexistisk budskab, men istedet at latterliggøre sexisme. Det er der tydeligvis mange, der ikke har forstået, og dermed har vi ikke været gode nok til at levere pointen,« skriver P3's Søren i kommentarfeltet som svar til de mange forargede lyttere og understreger, at det ikke er Pernille Blume, man ønsker at gøre grin med, men derimod en maskulin karikatur.

Han forklarer også, at man på P3 synes, at Pernille Blume har fået ekstra stor mediedækning, netop fordi hun også«'er en meget smuk kvinde.« Og det mener de til dels bunder i sexisme.

»I vores øjne har der været en uproportionel stor dækning af Pernille Blume kontra de øvrige atleter ved OL, og vi mener at det til dels bunder i sexisme - om man er enig i det, er op til hver enkelt at vurdere. Men det er det vi prøver at udstille,« skriver Søren fra P3.

Men den forklaring får dog blot lytterne til at raser endnu mere.

Flere lyttere opfordrer P3 til at fjerne videoen og undskylde, men radiostationen hæfter sig ved, at mange lyttere også synes, at videoen er sjov. Man beklager dog, at mange har følt sig stødt og erkender, at netop ordet 'sæd-depot' er over stregen.

Men der er bestemt også lyttere, der griner sammen med P3, og nogle skyder også tilbage til de mange, der raser. Mikkel Boye skriver blandt andet:

Det vides ikke, om Pernille Blume selv har set videoen.