DR-direktør om Reimer Bo-aftale: Det gør vi ikke igen

Det er usædvanligt, siger både chefen og tillidsmanden på DR-nyheder om Reimer Bos aftale med DR om at profitere på Stein Bagger-interview

DR-direktør om Reimer Bo-aftale: Det gør vi ikke igen Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Helsinghof Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kommer ikke til at ske igen. Det forsikrer Danmarks Radios nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, efter at det er kommet frem at DR har betalt TV-vært Reimer Bo Christensen et stort beløb for interviewet med Stein Bagger, der blev sendt i den bedste sendetid kl. 20 i søndags.

- Det kan jeg ikke forestille mig. Nej, siger Ulrik Haagerup til Berlingske.dk.

DR-chefen kalder det en "usædvanlig situation", at den kontraktansatte TV-vært på DRs mest prestigefyldte nyhedsundsendelse, 21 Søndag, har fået en angiveligt pæn stor freelance-betaling for det timelange interview med den tidligere IT Factory chef, der afsoner syv års fængsel for svindel for 831 mio. kr.

Haagerup forklarer, at Reimer Bo tidligere har haft sit eget firma, der har haft en freelance aftale med DR Medier, der er den overordnede ejer af DR1-fladen.

- Han er ansat på nedsat tid, og han har lov til at lave andre ting for DR, hvis det foregår i hans fritid. Og det har dette her gjort," siger Ulrik Haagerup.

Alle journalister i DR må gerne have bijob, og hvis de vil "lave noget specielt", så må de gerne komme og snakke om det, forklarer Haagerup.

- Men det er en meget speciel konstruktion, medgiver han.

Heller ikke journalisternes tillidsmand på DR nyheder, Dines Bortmann, har fantasi til at forestille sig at en sådan "Reimer Bo"-aftale vil blive indgået igen.

- Jeg er aldrig før stødt ind i sådan noget som dette her. Det er jo samme butik, siger Boertmann.

Han bekræfter, at alle journalister i DR kan spørge deres chef om lov til at udføre bijob, men at der ikke er nedfældet faste regler om det.

- Men i 11 ud af 10 tilfælde vil det foregå eksternt, siger han.

Også TV2 har været interesseret i at få et interview med Stein Bagger til en planlagt dokumentarudsendelse om IT Factory. Men interviewet blev aldrig til noget, fordi Stein Bagger stillede krav, som gik ud over kanalens journalistiske principper.

Ulrik Haagerup afviser, at Stein Bagger har stillet forhåndskrav til interviewet med Reimer Bo Christensen.

- Det har han ikke. Det er en forudsætning. Vi afleverer ikke redigerings-ret til nogen eller aftaler hvilke spørgsmål, der skal stilles, siger Nyheds-direktøren.