DR afviser politiklage over klimafilm

DR afviser alle centrale klagepunkter fra Københavns Politi over dokumentar film "En klima-krimi".

"Så vil jeg fanden rende mig se den stav der, så den bliver rødglødende." Sådan skulle en indsatsleder fra Københavns Politi angiveligt have sagt under en demonstration ved Bella Center den 16. december sidste år under klimatopmødet i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Radio afviser alle centrale klagepunkter i Københavns Politis klage over programmet "En Klima-Krimi", der blev sendt i december, oplyser DR.

Københavns Politi har klaget til DR over filmen, som skildrer to klimaaktivisters oplevelser under COP15-topmødet i december 2009.

Den omdiskuterede dokumentarudsendelse, der har kunnet ses på dr.dk/pirattv og DR2, bragte lydoptagelser af politiets interne kommunikation fra en demonstration ved Bella Center i København.
På optagelserne, der varer otte minutter, giver en ophidset indsatsleder sine betjente ordre til at slå igennem, både mod demonstranter og presse.

- Politiets mest centrale anklage mod vores dokumentar er, at der skulle være tvivl om, hvorvidt der er givet ordre til at slå på pressen. Den anklage er jeg uforstående over for, for af den uredigerede lydfil fremgår det klart og tydeligt, siger redaktør i DR Ung Kasper Tøstesen.

Københavns Politi havde i sin klage til DR også rejst kritik af, at udtalelserne ikke blev bragt i kronologisk rækkefølge.

- Det er rigtigt nok, men det gør ingen forskel. Det afgørende er, at programmet giver et retvisende billede. Og hvis nogle skulle være i tvivl, så har vi offentliggjort det hele på vores hjemmeside - både hele lydfilen og dokumentaren, siger Kasper Tøstesen.

Det er nu op til Københavns Politi, om man vil gå videre med klagen og eventuelt indbringe sagen for Pressenævnet.

/ritzau/