Doukaevs bombe var klar i kuvert

Kriminaltekniske undersøgelser viser, at Lors Doukaev næsten var færdig med sin bombe, da den sprang.

Lors Doukaev, indsat foto, blev såret, da hans hjemmelavede bombe sprang på Hotel Jørgensen i København den 10. september 2010. Nu kører retssagen mod ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt og Politiet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lors Doukaevs bombe, som angiveligt skulle sendes til Morgenavisen Jyllands-Postens redaktion i Aarhus, var efter alt at dømme næsten færdig, da den sprang mellem hænderne på ham på et toilet på Hotel Jørgensen i København.

Det kom frem ved onsdagens retsmøde, da anklager Anders Riisager dokumenterede de kriminaltekniske erklæringer fra sagen mod den 25-årige ekstjetjener fra Belgien.

Undersøgelser af fundene fra det hærgede toilet viser nemlig, at bomben var delvist pakket og klar, da den eksploderede og sprængte toiletkommen i stumper og stykker, blæste dørkarmen ud og sårede Doukaev.

Ifølge kriminalteknikerne var sprængstoffet anbragt i en plastikæske til Nintendo-computerspil, som var stoppet i først én og siden en anden plastforet prøvekuvert.

Det strider imod Doukaevs egen forklaring om, at han var ved at hælde sprængstoffet ud i toilettet for at skille sig af med det, da det eksploderede.

På toilettet fandt politiet også afisolerede ledningsstumper og et stykke fiskesnøre, som efter alt at dømme kunne fungere som en form for detonator til bomben.

Anders Riisager fortalte, hvordan fiskesnøren kunne bruges til en såkaldt træktænding. En anordning, som skulle sørge for, at de afisolerede ledningsender skulle røre hinanden, når der blev trukket i snøren.

Formentlig skulle det ske, når pakken blev åbnet, og så ville ledningerne, som skulle forbindes til et nivoltsbatteri af mærket Duracell, sende strøm gennem sprængstoffet og få det til at ryge i luften. Batteriet blev også fundet på toilettet.

For angiveligt at maksimere bombens skadevirkning var bomben udstyret med et større antal metalkugler, som lavede adskillige huller i toilettets loft, da bomben sprang.

/ritzau/