Dong får grønt lys til olie-udledning

Verdensnaturfonden WWF mener, at styrelsen skal skrue bissen på over for Dong, der udleder olie i Nordsøen.

Dong har i en begræsnet periode fået lov til at at fortsætte overskridelserne i Nordsøen Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dong Energy har flere gange overskredet grænseværdien for, hvor meget olie selskabet må lede ud med vandet fra boreplatformene i Nordsøen.

Et notat til Folketingets Miljøudvalg fortæller ifølge fagbladet Ingeniøren, at den første overskridelse af grænseværdien fandt sted i juni 2011. Overskridelserne gentog sig i august, september og december 2012, og på den baggrund kaldte Miljøstyrelsen Dong til møde.

Måneder til tiltag slår igennem

Det resulterede i, at Dong fik lov til at fortsætte overskridelserne i en begrænset periode.

I marts og april i år har Dong overskredet grænseværdien i forhold til produktionsvand. I en redegørelse til Miljøstyrelsen skriver selskabet, at man i løbet af maj og juni ville sætte tiltag i værk, så overskridelserne kan stoppes, men at der kan gå nogle måneder, inden de slår igennem.

Miljøstyrelsen vurderer ifølge Ingeniøren, at det er tilstrækkeligt til at nå under grænseværdierne igen, og styrelsen har derfor dispenseret fra grænseværdien - denne gang frem til 1. september.

Lovlig langmodig styrelse

Dispensationen får John Nordbo fra Verdensnaturfonden WWF til at efterlyse mere konsekvens:

»Det virker som om, Miljøstyrelsen er lovlig langmodig over for Dong. Umiddelbart ville jeg mene, at Dong stod til en bøde for at overskride grænseværdierne. I stedet giver man dem mulighed for yderligere overskridelser,« siger han til Ingeniøren og tilføjer:

»Hvis Miljøstyrelsen har ret i, at Dong kan styre udslippene bedre, så ville det være mere konsekvent, at man begyndte at give bøder, når overskridelser forekom«.