Donald Trumps aflyste besøg i Danmark kostede Forsvaret 375.000 kroner

Forsvaret har forgæves brugt 1.100 arbejdstimer på forberedelser til den amerikanske præsidents besøg i Danmark, som endte med at blive aflyst. Det bringer de samlede udgifter for de danske myndigheder op på over 4,6 millioner kroner.

Foto: Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix

12 dage før Air Force One skulle have landet i København, valgte den amerikanske præsident, Donald Trump, at aflyse det planlagte besøg i Danmark i september.

Det gjorde han, med henvisning til at statsminister Mette Frederiksen (S) ikke ville sælge Grønland til USA.

Forsvaret var på det tidspunkt godt i gang med at forberede den amerikanske præsidents besøg og havde brugt i alt 1.100 arbejdstimer på opgaven.

Timeforbruget beløber sig til omkring 350.000 kroner. Dertil kommer omkring 25.000 kroner til rejser og overnatning i forbindelse med forberedelserne, hvilket bringer det samlede beløb op på 375.000 kroner. Det oplyser Forsvarskommandoen til Berlingske.

Det bringer de danske myndigheders udgifter til forberedelserne op på lige over 4,6 millioner kroner.

Som Berlingske skrev tidligere på måneden, har de øvrige danske myndigheder brugt over 4,2 millioner kroner på forberedelserne af Donald Trumps besøg. Nærmere bestemt 4.236.723,56 kroner. På det tidspunkt havde Berlingske endnu ikke modtaget Forsvarets opgørelse.

Langt størstedelen af udgifterne til det aflyste besøg ligger hos politiet, som har brugt 4.200 arbejdstimer på opgaven, svarende til fire millioner kroner. Men også Beredskabsstyrelsen, Statsministeriet, Trafikstyrelsen, Vejdirektoratet og flere andre myndigheder har brugt ressourcer på forberedelserne.

De anvendte ressourcer varierer i sagens natur betydeligt mellem myndighederne, og i den mere beskedne ende har Transport- og Boligministeriet brugt 327,05 kroner på at forberede præsidentens besøg.

Trafikstyrelsen har brugt to timer på at behandle anmeldelsen af den famøse ballon, der forestiller Trump som en stor baby, som fandt vej til Kongens Nytorv. Det svarer til en omkostning på knap 1.300 kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.