Dommer vil løslade Erik Skov

Byretsdommer vil ikke holde Henriette Kjærs svindelanklagede mand bag tremmer, men Erik Skov må vente til landsretsdommerens afgørelse tirsdag.

Henriette Kjær er blevet afhørt i byretten i dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erik Skov Pedersen er tæt på at blive sat på fri fod. En byretsdommer i Lyngby har netop besluttet, at Erik Skov Pedersen kan løslades efter fire uger i varetægt - men afgørelsen om løsladelse blev omgående kæret til Østre Landsret, der først tirsdag tager stilling. Erik Skov Pedersen skal derfor fortsat være fængslet indtil på tirsdag.

Den afgørelse er truffet af retten i Lyngby. Retten mente ikke, at der mere var risiko for, at Erik Skov Pedersen kunne påvirke vidner. Han har allerede siddet fængslet i fire uger for bedrageri og dokumentfalsk.

Erik Skov Pedersen argumenterede umiddelbart før kendelsen for, at han gerne ville sættes på fri fod og have ryddet op i sine forhold.

Han pegede på, at han skal have orden på sine skatteforhold, have lavet selvangivelse og andre ting. Nordsjællands Politi mener omvendt, at Erik Skov Pedersen skal fængsles i endnu fire uger.

Henriette Kjær afhørt

Henriette Kjær, samlevende med Erik Skov Pedersen, er nu afhørt i den omfattende sag om bedrageri og dokumentfalsk, der er rejst mod hendes mand.

Henriette Kjær har bekræftet, at hun vidste, at Erik Skov Pedersen havde fået udbetalt to millioner kroner af den fynske erhvervsmand Boris Tangaa Nielsen, der står bag firmaet KJ Ejendomsinvest, som har opført en lang række ejendomme, som Erik Skov Pedersen havde fået til opgave at sælge. Skattevæsenet ønskede at trække skat af de to millioner kroner, men det blev oplyst, at der var tale om et lån, der ikke skulle beskattes. Pengene var udbetalt som et slags lånforskud på det salær, Erik Skov Pedersen skulle have, når eller hvis det lykkedes ham at sælge ejendomme opført af KJ Ejendomsinvest.

Det er netop kommet frem retsmødet i Lyngby, hvor Erik Skov Pedersen af Nordsjælllands Politi begæres fortsat fængslet i sagen.

Fabrikerede falske kontrakter

Alle vidner i den bedragerisag, Erik Skov Pedersen er sigtet i, er afhørt, men politiet er stadig i gang med at gennemføre tekniske undersøgelser af Erik Skov Pedersens pc. Erik Skov Pedersen er sigtet for både bedrageri for 5,3 millioner kroner og dokumentfalsk. Svindlen er foregået ved, at Erik Skov Pedersen har fabrikeret falske kontrakter og andet materiale for at give det indtryk, at en række ejendomme, der er opført af KJ Ejendomsinvest på Fyn, var solgt til pensionskasser og en rigmand. Erik Skov Pedersen har tilstået at have svindlet for 2,4 millioner kroner.

Derved har Erik Skov Pedersen fået udbetalt 6,1 millioner kroner i salær - men sandheden er nu kendt: Ejendommene var aldrig solgt.

Erik Skov Pedersen har indtil nu siddet fængslet i fire uger.