Dommer fængsler seks i sag om smugling af knap et ton hash

En stor mængde hash blev smuglet til Sverige, mener politiet. Seks mænd er varetægtsfængslet i sagen.

Seks mænd er efter et grundlovsforhør i Københavns Byret torsdag blevet varetægtsfængslet i 27 dage for smugling af en stor mængde hash til Sverige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seks mænd, der onsdag blev anholdt i en sag om smugling af 990 kilo hash til Sverige, er blevet varetægtsfængslet frem til 16. juni.

Det er resultatet af et grundlovsforhør i Københavns Byret, der sluttede natten til fredag. Grundlovsforhøret gik i gang torsdag formiddag.

Det fortæller Espen Godiksen, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi, tidligt fredag morgen.

»De blev alle seks fremstillet for lukkede døre og med navneforbud. De er fængslet i 27 dage frem til 16. juni,« siger han.

Indsmuglingen stod ifølge sigtelsen på fra november 2020 frem til anholdelsen.

Mændene er i alderen fra 30 til 57 år, og de havde ifølge politiet forskellige roller i forbindelse med indsmuglingen. Fem af dem er sigtet for at have håndteret de 990 kilo hash, mens den sjette havde en mindre rolle.

Alle seks mænd nægter sig skyldige.

Det er en 43-årig mand, som ifølge sigtelsen havde det overordnede ansvar og organiserede indsmuglingen af de 990 kilo hash, mens en jævnaldrende også har organiseret og faciliteret det.

Tre andre på 56, 47 og 42 år er sigtet for at have modtaget, opbevaret og ompakket hashen, og den 47-årige skal også have fragtet hashen fra Danmark til Sverige.

Den sjette – en mand på 30 år – er kun sigtet for at have håndteret lidt over fem kilo hash siden april i år. Han er dog også sigtet for at haft 181 gram kokain med henblik på at videreoverdrage det.

Aktionen onsdag var ledet af Grænsecenter Øresund (GCØ) under Københavns Politi. GCØ er et samarbejde mellem dansk og svensk politi og har til formål at efterforske grænseoverskridende kriminalitet i Øresundsregionen.

Ved aktionen blev ni adresser i København og på Københavns Vestegn ransaget. Her blev der fundet en mindre mængde narkotika, ligesom at et køretøj blev beslaglagt.

Det oplyste Københavns Politi i en pressemeddelelse efterfølgende.

Aktionen skete i kølvandet på en efterforskning, som grænsecenteret har foretaget over de seneste måneder med hjælp fra blandt andet svensk politi.

/ritzau/