Dommer fængsler fire mænd for narko og våben

Efter aktion mod bandemiljøet er fire mænd fængslet. Aktionen er udløber af sag om flere hundrede kilo narko.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en sag om amfetamin og våben er fire mænd onsdag i et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

De fire, hvoraf nogle er fra rocker- og bandemiljøet, blev tirsdag anholdt i en større aktion, som var sat i værk af politiets specialenhed Særlig Efterforskning Vest, SEV.

Det oplyser SEV i en pressemeddelelse.

Ved tirsdagens aktion blev der foretaget ransagninger på adresser i flere jyske politikredse og i hovedstadsområdet.

Tre af de fængslede er sigtet for besiddelse og distribution af en større mængde narkotika. Den fjerde er sigtet for at have været i besiddelse af et skydevåben.

»Det er vores vurdering, at de anholdte i dagens indsats har været en del af et større netværk, som har distribueret store mængder hård narko,« udtalte politiinspektør i SEV Carit Andersen i pressemeddelelsen forud for grundlovsforhøret.

»Der er tale om organiseret kriminalitet med tråde til rocker-bandemiljøet, og vi kan ikke afvise, at der kommer flere anholdelser i sagen,« sagde han.

Sagen er en udløber af en større sag, hvor politiet slog til med to aktioner i juli og august sidste år. I alt 16 personer blev anholdt, og 14 af dem blev varetægtsfængslet. Foreløbigt er fem blevet dømt.

Tidligere i sagen har politiet beslaglagt flere hundrede kilo amfetamin.

De tre mænd, der blev fængslet onsdag, er dog ikke sigtet for så voldsomme mængder, men »kun« for mellem 5 og 20 kilo af stoffet, som populært kaldes speed.

/ritzau/