Dommer fængsler 23-årig mand efter dødsulykke

Ifølge Ekstra Bladet var en mand, der er fængslet efter dødsulykke, i forvejen frakendt førerretten til 2028.

En 23-årig mand er blevet varetægtsfængslet til 13. marts efter en dødsulykke ved Dianalund fredag formiddag.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ulykken, der kostede en 59-årig mand livet, skete på Sorøvej ved Skellebjerg.

Der var tale om et frontalt sammenstød mellem to biler. Den omkomne mand var fører af den ene bil - og var i øvrigt alene i bilen.

Tre personer kom til skade i den modkørende bil. Føreren af denne bil er fortsat indlagt på Slagelse Sygehus, og han blev derfor fremstillet i grundlovsforhør uden selv at være til stede.

Når han er blevet frisk nok, vil han blive stillet for en dommer, så han kan give sin forklaring. Gennem sin forsvarer har han dog nægtet sig skyldig.

Den 23-årige er blandt andet sigtet for uagtsomt manddrab samt spiritus- og narkokørsel.

Ifølge Ekstra Bladet, som var til stede i grundlovsforhøret, var den nu fængslede mand i forvejen efterlyst af politiet. Det skyldes, at han er udeblevet fra Horserød Fængsel, hvor han skulle afsone en dom for spiritus- og narkokørsel.

Avisen skriver også, manden har en lang række sager om kørsel i påvirket tilstand bag sig, og at han er frakendt førerretten frem til 2028.

Forud for fredagens ulykke bemærkede flere vidner manden på en tankstation. De beskrev ham som stærkt beruset. En kvinde har til politiet forklaret, at hun ikke turde tilbageholde ham, skriver eb.dk.

Bilen, som han kørte galt i, var i øvrigt stjålet, og han er ifølge eb.dk derfor også sigtet for brugstyveri af bilen.

/ritzau/